2 veckor sedan
Annons-ID: 15090880

Jurist till PRA Group

Snabbfakta

Stad:
Solna
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

PRA Group växer och söker nu en jurist till sitt nya kontor i Solna. Du med en juristexamen har här en möjlighet att utvecklas i en spännande och mångsidig roll. PRA Group vill att medarbetarna ska trivas, utvecklas och ha en bra balans mellan arbete och fritid. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

PRA Group är en internationell koncern som har verksamhet i 16 länder. Koncernens svenska bolag, PRA Group Sverige, är ett inkassobolag som arbetar med ett långsiktigt fokus och som värderar kundvård högt. Dina uppgifter kommer primärt vara att föra processer i domstol och att bistå inkassohandläggare som arbetar med förfallna konsumentfordringar. Juristfunktionen, där du kommer att ingå, består av två jurister.

Du erbjuds:

 • En roll inom ett bolag som strävar efter en högpresterande kultur och tillhör de världsledande aktörerna inom sin inriktning
 • En familjär arbetsplats som värderar work-life balance

Arbetsuppgifter

Med dina juridiska kunskaper kommer du att bidra med support till handläggarna i inkassoteamet. Du har ett tätt samarbete med bolagsjuristen och tillsammans driver och arbetar ni med olika projekt. Du kommer att representera företaget i domstol och inför myndigheter när bestridanden och invändningar uppstår. Det juridiska arbetet är kopplat till inkasso, GDPR samt bolagsrätt.

Vi söker dig som

 • Har juristexamen
 • Har erfarenhet av domstolsprocesser
 • Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet av GDPR och inkassoärenden

Som person har du en god social förmåga och förstår vikten av att skapa och bevara goda relationer. Du har en god problemlösningsförmåga och kan hantera en mängd olika ärenden parallellt. Du är engagerad, strukturerad och samarbetsvillig.

Eftersom PRA Group är ett internationellt bolag är koncernspråket engelska och du kommer ha kontakt med kollegor runt hela världen, därför har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska sett till tal och skrift.

Under rekryteringsprocessen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser:

 • Strukturerad
 • Flexibel
 • God samarbetsförmåga
 • God problemlösningsförmåga

Övrig information

 • Start: Omgående, eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, detta är en direktrekrytering där du blir anställd av PRA Group tillsvidare med 6 månaders provanställning
 • Placering: Solna (Arenastaden)

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

PRA Group grundades 1996 och har idag ungefär 3000 anställda i 16 länder i Europa, USA, Brasilien, Colombia, Kanada och Australien och är listade på Nasdaq (PRAA). Klicka här om du vill läsa mer om företaget.

Ansök här