1 månad sedan
Annons-ID: 15077804

Junior projektledare inom ekonomi till Ellevio

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Är du nyexamnierad eller har ett intresse för projektledning och ekonomi? Vill du kickstarta din karriär där du får arbeta långsiktigt i ett hållbart företag? Ellevio investerar just nu i framtidens elnät genom programmet Vision 2030. Ett projekt du kommer få bli en stor del av. Programmets uppgift är att öka tillgängligheten och effektiviteten i energisystemet för att etablera en säker och stabil elförsörjning för deras kunder, Ellevio och samhällets energiomställning. Programmets leveranser innefattar bl.a. att digitalisera elnätet, införa datadrivna processer, prediktivt underhåll och automatiserad styrning av elnätet.

Om tjänsten

I rollen som projektledare även kallas Risk & Change Manager är du en del av programmets projektkontor (PMO) och ansvarar för en del av programmets styrning och administration. Rollen rapporterar till programmets PMO Manager.

Rollen innebär att ansvara för en del av programstyrningen genom att vara medlem i programmets programkontor (PMO). Ansvarar för programmets arbete med att identifiera, förebygga och minimera risker samt för att hantera förändringar på ett strukturerat sätt. Rollen ansvarar för att programmets ändringsprocess och riskhanteringsprocess är dokumenterad och implementerad i programmet och tillhörande projekt samt styrgrupp.

Du erbjuds

  • Kompetensbreddning inom ekonomi som gynnar din utveckling
  • Möjligheten att få in en fot och knyta kontakter på ett stort och framgångsrikt bolag
  • En engagerad konsultchef som kommer stötta och coacha dig i din fortsatta karriär

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

· Ansvar för att identifiera, förebygga och minimera risker i programmet och dess delprojekt genom att driva programmets riskprocess. Rollen har också ett ansvar att utveckla och förbättra riskprocessen i dialog med projekten och dess intressenter.

· Stötta programledningen och projektledarna med aktiviteter som syftar till att utreda och mitigera identifierade risker.

· Ansvar för att driva programmets ändringsprocess och stötta projektledarna med aktiviteter som syftar till att analysera och dokumentera föreslagna ändringar (så kallade change requests).

· Stötta programledningen med utredningar, analyser och beslutsunderlag som är nödvändiga för programmets styrning och administration.

· Förbereda presentationsmaterial för programmets styrgrupp och övriga interna och externa intressenter.

· Säkerställa on- och off-boarding av resurser enligt programmets processer.

Vi söker dig som

  • Har ett intresse för projektledning och ekonomi

  • Vill utvecklas i en långsiktig roll

  • Har en god förståelse för system

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Riskhantering och ändringshantering inklusive finansiell rapportering

Vi söker en välorganiserad, lösningsorienterad och kommunikativ person som är genuint intresserad av projektledning och som uppskattar utmaningen i att prestera i en komplex miljö.

Övrig information

  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, långsiktigt
  • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Med nära en miljon kunder är Ellevio ett av Sveriges största elnätsföretag. Tillsammans med våra kunder tar vi en aktiv roll i resan mot ett allt mer elektrifierat samhälle. Våra elnät är ryggraden som kopplar ihop producenter och konsumenter av el, som möjliggör mer förnybar elproduktion, elektrifiering av transporter och industri och som skapar förutsättningar för nya klimatsmarta tjänster för våra kunder. Vi har drygt 500 anställda och sysselsätter totalt 3 000 personer runt om i landet. Huvudkontoret finns i Stockholm och vi ägs av pensionsförvaltarna Folksam, Första AP-fonden, Tredje AP-fonden och OMERS Infrastructure.

Ansök här