2 veckor sedan
Annons-ID: 15086551

Junior laboratorieassistent till Sofidel i Kisa!

Har du ett intresse för kemi och kvalitet? Se hit! Vi söker just nu för Sofidels räkning en laboratorieassistent med fokus på testning till deras pappersproduktion i Kisa. Här tillverkas årligen nästan 55 000 ton mjukpapper som sedan används för att producera bland annat hushållspapper och servetter där de både producerar färdiga produkter och säljer basrullar med papper vidare till externa kunder. Har du nyligen tagit studenten inom naturvetenskapligt ämne och söker ditt första jobb? Sök idag! Vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten

Vi söker nu en laboratorieassistent till Sofidel med placering i Kisa. I denna roll kommer du arbetamed provtagning i deras konverteringslabb med färdiga pappersprodukter. Du kommer att vara en viktig del för Sofidelsproduktion för att kvalitetssäkra produkter som sedan ska skickas ut till deras återförsäljare runt om i Sverige och Europa. Sofidel arbetar med flera stora aktörer inom pappersindustrin och här får du möjlighet till en fantastisk start för en karriär inom kemi. Du kommer även i din roll att få arbeta med internationella kollegor som sitter på Sofidels olika kontor utomlands.

Du kommer att tillhöra ett team på totalt fyra personer där du kommer arbeta nära labbchef och dina kollegor för stöttning och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i din roll. Du kommer i början att få gå bredvid dina kollegor för att lära dig labbmiljön och testerna du kommer att utföra. Provtagningarna gör du på färdiga produkter för att de ska följa Sofidels standarder och kvalitet. Proverna analyserar du sedan för att rapportera dina resultat för din chef samt för produktionen i industrin. Du kommer att ansvara för provtagningarna i det labb där du befinner dig och noggrant följa upp att testerna är gjorda på- och resultaten presenteras på- korrekt sätt.

Detta är ett vikariat på 14 månader och är en perfekt start i karriären för dig som har ett intresse för kemi och kvalitet.

Har du en gamnasieexamen inom natur och letar efter ditt första jobb? Här kommer du att få möjlighet att sätta dina tankar i verket och utvecklas i en härlig grupp och ett stort bolag som uppmuntrar driv och nyfikenhet.

Arbetsuppgifter

 • Genomföra labbtester i enlighet med operativa processer
 • Bedriva kvalitetskontroller i labbet, för dina prover samt för produkterna som produceras i industrin
 • Agera stöd för produktionen i deras arbete med pappersprocessen

Vi söker dig som

 • Har en färdig gymnasialutbildning inom naturvetenskapligt ämne.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, då internkommunikation sker på båda språken.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i labbmiljö.
 • Tidigare erfarenhet av arbete med upprättande av nya rutiner.
 • Tidigare erfarenhet av arbete i SAP.

Som person ser vi att du är:

 • Strukturerad
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Självgående

Övrig information:

Placering: Kisa

Omfattning: Heltid. Tjänsten är ett vikariat på 14 månader

Start: Omgående

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Här kan du läsa mer om Sofidel!

Ansök här