7 månader sedan
Annons-ID: 15035408

Junior kommunikatör till Svensk biblioteksförening!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Centrala Stockholm
Omfattning:
Heltid, kontorstider
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Copywriter
Startdatum:
1:a februari
Övrigt:
sista juni, med chans till förlängning

Vill du jobba i en organisation som arbetar för att stärka bibliotekens villkor och möjligheter i Sverige och har du erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation? Är du dessutom prestigelös och har ett driv av att få ta stort eget ansvar i ett härligt team med högt i tak? Stämmer detta in på dig ska du inte vänta med att söka då detta är en mycket intressant och utvecklande roll och vi selekterar löpande!

Om tjänsten

Svensk biblioteksförening arbetar för att Sverige ska ha ett samverkande nät av bibliotek med uppgift att möta invånares behov av läsning, kunskap, kultur och delaktighet – genom hela livet.

Detta gör de bland annat genom föreningens tidning biblioteksbladet. Tidningen kommer under 2019 att genomgå en förändring med ökat fokus på digital journalistik. Som stöd till detta projekt, samt till det löpande arbetet med föreningens övriga digitala kommunikation, behöver Svensk biblioteksförening nu stöttning av en junior webbredaktör. I den här rollen kommer du sitta i nya lokaler i centrala Stockholm där det idag arbetar 9 medarbetare. Just i den här rollen kommer du främst att arbeta med en kollega som är ansvarig för den digitala kommunikationen.

Du erbjuds

• Möjligheten att bidra till Svensk biblioteksförenings spännande vision

• Möjligheten att utvecklas inom digital kommunikation och webbutveckling

• Möjligheten att arbete med frihet under ansvar, och få möjligheten att komma med egna initiativ i en öppen och vänlig miljö

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior kommunikatör kommer du ha ett tätt samarbete tillsammans med ansvarig för den digitala kommunikationen. I det samarbetet kommer ni att fördela arbetsuppgifter kopplade till föreningens digitala kanaler, men även stötta upp i teamet med administrativa arbetsuppgifter där det behövs. Du kommer bland annat att arbeta med att skriva innehåll, redigera bilder och planera inför olika artiklar.

Du kommer under den här tiden även ha kontakt med de byråer som föreningen samarbetar med och som kommer ansvara för att utveckla en ny webbplats för Biblioteksbladet. Den här rollen är ny, och därför kommer ansvaret ligga på dig att utforma rollen tillsammans med ansvarig för den digitala kommunikationen. Det kan därför också innebära att rollens ansvarsområde kan variera när du hoppar på det här uppdraget.

Vi söker dig som

• Har en avslutad relevant eftergymnasial utbildning

• Har erfarenhet av Wordpress och Photoshop, samt gärna övriga program i Adobe Creative Cloud

• Har 1-2 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter såsom trafikstyrning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av webbutveckling

• Har mycket goda kunskaper i så väl svenska som engelska i tal och skrift, då båda dessa språk används i det dagliga arbetet

Som person är du:

• Självgående

• Kommunikativ

• Flexibel

Övrig information

  • Start: 1:a februari, rekryteringsprocessen beräknas dock vara klar innan dess

  • Omfattning: heltid, fram till slutet av juni 2020 med chans till förlängning

  • Placering: Centrala Stockholm

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Svensk biblioteksförenings önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.