2 veckor sedan
Annons-ID: 15085145

Junior kemist till Norrvatten

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Järfälla
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Efter överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Vill du arbeta som kemist inom en samhällsviktig verksamhet på en vackert belägen arbetsplats? Norrvattens laboratorium förstärker nu sin arbetsgrupp med en Junior kemist. Är du nyexaminerad från högskola/universitet med minst 3 års studier inom kemi i bagaget? Då kan det vara dig vi söker. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Norrvatten erbjuder ett livsviktigt arbete med en hög grad av påverkan i ett stabilt och fristående kommunalförbund. De ligger i teknikens framkant och driver utveckling av dricksvattenförsörjningen i samarbete med deras medlemskommuner och andra vatten- och miljöaktörer. Norrvatten har hög trivsel och ett högt engagemang för deras uppdrag. Du kommer att utgå från Görvälnverket i Järfälla som är beläget i vackra omgivningar intill natur och vatten.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Du kommer börja din anställning via Academic Work, men goda chanser finns till en långsiktighet hos vår kund. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Junior kemist på Norrvatten kommer dina arbetsuppgifter består till huvuddelen av att genomföra och dokumentera kemiska rutinanalyser på vatten. Du kommer tillhöra en sammansvetsad grupp om 6 personer med olika erfarenhetsgrad.

Analyserna utförs och rapporteras i enlighet med kvalitetssystem och rutiner som gäller för laboratoriet. Utöver analysarbete ingår arbete som krävs för att få en välfungerande laboratorieverksamhet, såsom att ta del av kvalitetsledningssystem, läsa och förstå standarder och arbetsbeskrivningar, att provta driftsprover och processkemikalier på vattenverket samt delta vid verifieringar/valideringar av ny utrustning och metoder. Tillsammans med övriga i gruppen kommer du också att arbeta med andra förekommande kringuppgifter på laboratorium samt arbeta i LIMS Labware.

Laboratoriet är ackrediterat enligt SS-EN ISO 17025, och är en del av avdelningen Kvalitet & Utveckling. Laboratoriet förser Norrvatten med laboratorietjänster samt stödjer Norrvattens medlemskommuner med kontroll och uppföljning av dricksvattenkvaliteten. Laboratoriet är en kritisk del av verksamheten för egenkontroll av vattenreningsprocessen och producerat dricksvatten samt analysverksamhet inom Norrvattens utvecklingsprojekt.

Vi söker dig som

  • Har minst 3 års naturvetenskaplig utbildning med inriktning på kemi från högskola eller universitet
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska

Vi ser det som meriterande om

  • Du har gått en kurs inom analytisk kemi

Som person arbetar du efter en tydlig process och planerar och slutför ditt arbete på ett kvalitetsmedvetet sätt. Du löser problem och ser samband i komplex information. Genom ett prestigelöst sätt hittar du lösningar som leder till det gemensamma målet och du hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning som kommer genomföras efter avslutad rekryteringsprocess.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placering: Görvälnverket, Järfälla

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Norrvatten är ett kommunalförbund som producerar och distribuerar dricksvatten av hög kvalitet till 14 medlemskommuner med stark expansion i norra Storstockholm. 650 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten garanterar ett hälsosamt dricksvatten och därmed möjliggör regionens utveckling. Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent med ca 60 anställda. Deras vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun. Här produceras 1800 liter dricksvatten per sekund.

Ansök här