Sökresultat
1 månad sedan
Annons-ID: 15024058

Junior jurist/rättsvetare till SCG Nordic

Snabbfakta

Stad:
Västerås
Omfattning:
Heltid, 8-17
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Jobbkategori:
Jurist
Startdatum:
Enligt överenskommelse

Om du brinner för juridik i allmänhet och avtalsrätt/affärsjuridik i synnerhet samt har en förmåga att göra kvalificerad juridik förståelig så kommer du att trivas hos SCG Nordic. De tror på en öppen dialog där en sammansvetsad grupp jurister tillsammans hjälper varandra att leverera bästa möjliga resultat till kunden.

Om tjänsten

Academic Work söker en junior jurist/rättsvetare till SCG Nordic då företaget expanderar. Du kommer att arbeta tillsammans med en mindre grupp jurister där du får vara med och bygga upp det växande teamet. Här välkomnas du till en arbetsplats präglad av samarbete, ödmjukhet och rak kommunikation. Så här beskriver en av medarbetarna på företaget varför han trivs hos SCG Nordic:

”Det är en sådan bredd i arbetet där du får en bred juridisk kompetens och du blir hela tiden utmanad inom nya rättsområden. Kommer du som nyexaminerad är det roligt att få den här bredden. Drivet hos SCG Nordic är också något som tilltalar mig. Man har en vision och mål man gemensamt jobbar för inom bolaget. För mig är det viktigt och kul att få dela mitt egna driv och att vilja framåt, något jag får göra med likasinnade inom företaget.”

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SCG Nordic.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som jurist på SCG Nordic omfattar främst affärsjuridiska frågor och avtalsskrivning kopplade till kunder som finns inom flera olika branscher. Du kommer att arbeta mot kunder i Västerås och Stockholm, men främst sitta inhouse på plats hos SCG Nordic. Förmågan att kunna författa ett avtal som är lättläst för parterna men som ändå omfattar det som företaget vill är en svår balansgång. Merparten av kunderna har inte egna jurister och därför är det viktigt att som jurist kunna skriva korrekta avtal, men med ett språkbruk och terminologi som är begripligt för gemeneman.

Du kommer till exempel att:

 • Skapa och tolka juridiska avtal

 • Besvara affärsjuridiska frågor från kunder

 • Samarbeta med dina kollegor för utbyta erfarenheter och stötta varandra

Inom ramen för tjänsten som jurist på SCG Nordic kommer du att få ta dig an nya utmaningar då de ständigt letar innovativa sätt att hjälpa sina kunder skapa en förbättrad juridiskt struktur.

Vi söker dig som

 • Har en examen inom juridik, rättsvetenskap eller likvärdig utbildning

 • Pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då båda språken används ut mot kunder

Det är meriterande om du…

 • Har erfarenhet av avtalsskrivning eller avtalsförhandling

 • Har hållit i utbildningar/föreläsningar eller på annat sätt har förklarat kvalificerad juridik på ett avskalat och enkelt sätt

Du har en bred kompetens inom juridik och en hunger att alltid bredda din juridiska kunskap i nära samarbete med övriga jurister i bolaget.

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse

 • Placering: Västerås

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SCG Nordics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

SCG Nordic är ett tjänsteföretag med fokus på inköpsprocessen som brinner för att hjälpa sina kunder att nå ökad konkurrenskraft. Oavsett om kunderna behöver en global inköpschef med uppdrag att rationalisera den globala inköpsprocessen eller en inköpare som med noggrannhet och effektivitet löser det dagliga arbetet så är SCG Nordic behjälpliga.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Elin Steinvall consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Elin Steinvall eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på vas01@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15024058