3 veckor sedan
Annons-ID: 15089949

Junior ingenjör inom massaproduktion och bioraffinaderi till RISE

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Enligt överenskommelse

RISE söker nu efter en junior forskningsingenjör inom massaproduktion och bioraffinaderi. Vill du arbeta i projekt kring simulering och teknoekonomisk utvärdering, som en del i att utveckla framtidens hållbara och energieffektiva processer för skogsindustri och biomassaförädling? Ansök idag, urval sker löpande!

Om tjänsten

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi och Hälsa innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. RISE arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar de forskningsresultat och idéer baserade på framför allt skogsråvara.

Du kommer att ingå i ett tight team som utvecklar och använder verktyg för processimulering och analys av nya processer genom mass- och energibalanser. Dessa används sedan till teknoekonomisk utvärdering av befintliga och nya bioraffinaderiprocesser. Arbetet syftar till att ytterligare förbättra resursutnyttjandet, främst inom massa- och pappersindustrin och för nya processer med koppling till den. Området är expansivt och utvecklingen sker i nära samarbete med industrin. Du kommer att arbeta både inom RISE:s olika forskningsprojekt samt med uppdragsforskning mot kund.

Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag, som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer framför allt arbeta i projekt kring simulering och tekno-ekonomisk analys, som en del i att utveckla framtidens hållbara och energieffektiva bioraffinaderier. Arbetet spänner över ett brett kompetensområde och projekten är av varierande längd samt har både vetenskapligt djup och är tillämpade.

Vi söker dig som

 • Har en relevant civilingenjörsutbildning, till exempel en master-inriktning inom kemi-teknik
 • Har intresse av och förmåga att snabbt sätta sig in i industriella processer samt gillar att räkna, analysera och hantera mycket data och information
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal då det används i det dagliga arbetet

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av

 • Massaindustrin och simulering av processindustri och simuleringsmjukvaran WinGEMS, teknoekonomisk utvärdering. programmering och projektledning

Som person är du

 • En problemlösare
 • Resultatinriktad
 • Samarbetsinriktad

Övrig information

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Tillfälliga resor till kunder i Sverige och utlandet kan förekomma

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RISE önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Ansök här