1 månad sedan
Annons-ID: 15086911

Junior Compliance Officer till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
1 september

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandias talangprogram Accelerate med start i höst! Bli en del av Koncerncompliance tillsammans med engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Om tjänsten

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och några utvalda framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, en snabb förståelse för hela Skandias verksamhet och, tillsammans med en spännande operativ roll, de bästa möjliga förutsättningarna för en bra start i arbetslivet. Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och kommer därför stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka Skandias framtid.

Om du letar efter ett jobb som både innehåller tydligt eget ansvar i en spännande och utmanande roll, samt möjligheten att för det företag du verkar i få en helhetsbild över organisation, affär och strategi är detta möjligheten du letat efter. Det är fjärde gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och programmet kommer innehålla deltagare från bland annat Finance Transformation Office, Compliance och Modelleringsavdelning.

Arbetsuppgifter

Koncerncompliance har i uppdrag från de olika tillståndspliktiga bolagen inom Skandiagruppen att granska och utvärdera regelefterlevnaden i de olika bolagen samt rapportera brister och risker till berörda inom verksamheten samt till verkställande direktör och styrelse. Vi tillhandahåller också råd och stöd i form av information och utbildning om nya eller ändrade regler samt kontrollerar att nya produkter, tjänster och omstruktureringar följer såväl externa regler som den interna styrningen för respektive bolags verksamhet. Koncerncompliance består av oberoende kontrollfunktioner som arbetar självständigt nära verksamheten, där enhetens uppdrag innefattar Regelefterlevnadsfunktioner, Centralt funktionsansvariga samt Dataskyddsombud. Idag består enheten av 15 medarbetare och är även indelad i två kompetensgrupper; Försäkring samt Bank & Kapitalförvaltning.

Rollen som Junior Complience officer kommer innebära en unik möjlighet att du som nyexaminerad guidas in i tjänsten, och tillsammans med din mentor följer arbetsgruppens olika ansvarsområden och arbetar sida med sida för att introduceras till det dagliga arbetet. Initialt kommer du få stöttning av mer seniora kollegor för att sedan börja driva egna projekt. Dina arbetsuppgifter kommer att utgå från din kunskap och erfarenhet, men du får också vara beredd att hoppa in i områden som du kanske inte behärskar fullt ut. Det innebär att du kommer ha ett omväxlande, spännande och utvecklande arbete tillsammans med ett härligt gäng kollegor. Målet med rollen är att du ska få en bred förståelse för verksamheten inom Koncerncomplience för att sedan kunna gå vidare till mer seniora roller.

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Vi söker dig som

 • Har juristexamen eller juristkandidat, alternativt affärsjuridisk examen
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Intresse eller erfarenhet av finansiell verksamhet
 • Max två års arbetslivserfarenhet efter avslutad examen

Som person är du:

Strukturerad, proaktiv, analytisk och noggrann men har ändå en förmåga att se helheten. Du är en lagspelare med hög integritet och har god förmåga att ta initiativ. Under rekryteringsprocessen kommer vi titta närmare på följande personlighetsdrag:

 • Strukturerad
 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Självgående

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Skandia är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansök här