1 månad sedan
Annons-ID: 15083756

Junior Business Controller till ett spännande bolag i tillväxtfas

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Solna
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Empros Pharma är i en fascinerande tillväxtfas och behöver nu en Business Controller som kan hjälpa dem att ta nästa steg. De söker nu dig som är nyexad eller har något års erfarenhet och vill testa dina kunskaper i praktiken och tillsammans växa med dem framåt. Du kommer få ta stort eget ansvar och själv få vara med att forma rollen. Detta är en otrolig chans att få vara med från början i att utveckla och producera ett nytt läkemedel. Om detta låter som din nästa utmaning, skicka då ditt CV och en motivering till varför vi ska gå vidare med just dig!

Om tjänsten

Empros Pharma är ett riskkapitalfinansierat bolag, som jobbar med läkemedel inom metabola och kardiovaskulära sjukdomar. Deras vägledande princip är att hålla fullt fokus på projektet för utveckling av fetmaläkemedel och alla medel läggs på projektets framsteg att utveckla en läkemedeksbehandling mot övervikt och fetma. Empros Pharma grundades i slutet av 2013 vid Uppsala universitet av seniora forskare och entreprenörer.

Du erbjuds

 • Möjligheten till kompetensutveckling för rätt person
 • Deltagande i processen att utveckla och ta fram ett nytt läkemedel

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Busniess Controller hos Empros Pharma kommer du att ingå i ledningsgruppen och vara spindeln i nätet. Ledningsgruppen består idag av 4 personer, en CEO, en CSO, en CTO och en Busniess Developer. I din roll kommer du vara en nyckelspelare och jobba tätt ihop med företagets CEO.

För att nämna några arbetsuppgifter så kommer du:

 • Att analysera och ta fram information gällande det ekonomiska resultatet
 • Att utarbeta prognoser och projektplaner för företaget
 • Att få ta ansvar och komma med idéer på hur företaget ska bli mer synligt, vara drivande i kommunikationen framåt - både vad gäller sociala medier och deras hemsida.
 • Se till att det skrivs tydliga actionsplans och att de följs upp

Vi söker dig som

 • Har studerat Business Management eller liknande
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
 • Kan läsa och förstå avancerade texter som t.ex. vetenskaplig text, avtal mm.
 • Har en god ekonomisk förståelse och/eller tidigare yrkeslivserfarnhet inom ekonomi
 • Förstår årsredovisning, har gjort den själv eller varit delaktig på något sätt samt kunna läsa en resultat och balansräkning

Det är även meriterande om du:

 • Har tidigare erfarenhet eller förståelse inom strategisk kommunikation

I denna process kommer vi att lägga stort fokus vid dina personliga egenskaper. För att kunna axla den här rollen tror vi att du är strukturerad och kan prioritera rätt, själv kunna se vad som är viktigast just nu. Du ska vara självgående och våga komma med egna idéer. Att vara nyfiken och testa dig fram, är naturligt för dig. Och du ska även vara en bra teamplayer - och sträva efter gemensamma mål. Vi ser även att du har ett genuint intresse för entrepenörskap.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Om du vill läsa mer Empros Pharma, hur långt de kommit med läkemedlet hittills och hur de presenterar sig som företag - så kan du kika här.

Ansök här