1 månad sedan
Annons-ID: 15087015

Installationskonsult till företag som gör skillnad!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Som Installationskonsult kommer du arbeta med att installera applikationer åt kunder genom fjärranslutning till kunds server i uteslutande Windows-miljö. Vill du arbeta i en teknisk och kundorienterad roll och motiveras av att se hur dina insatser ger resultat och bidrar till samhällsnytta? I rollen som installationskonsult är det fördelaktigt om du har erfarenhet av installation och problemlösning. Om detta är rätt roll för dig: ansök nu direkt då starten för tjänsten är omgående (med hänsyn till eventuell uppsägningstid) då vi tillämpar löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med allt från att uppgradera applikationer hos befintliga kunder till installation i samband med införanden hos nya kunder. Du kommer då att arbeta med web-, server och klientapplikationer i Microsoft-miljö.

Vi ser även gärna att man har ett starkt service-tänk då man behöver kunna ta till sig användarens problem för att kunna hjälpa till på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Detta är en arbetsplats där du trivs om du vill arbeta i ett kompetent team där ni driver och utvecklar med varandra, tillsammans med en engagerad chef på ett företag som gör stor samhällsnytta.

Du erbjuds

 • Att arbeta med applikationer som gör samhällsnytta på riktigt. Kunderna består mestadels av kommuner, vilket innebär att ditt arbete förenklar och förgyller många människors liv - vilket är en anledning att känna stolthet över ditt jobb.
 • En långsiktig roll hos ett företag som i Coronatider står stabilt då kunderna består av kommuner – vilket lett till att verksamheten inte påverkats nämnvärt av pandemins osäkerhet.
 • En roll för dig som trivs med att arbeta i en teknisk och problemlösande roll där du även får bistå kunder med hög servicekvalitet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som installationskonsult kommer du arbeta med att installera applikationer åt kunder genom fjärranslutning till kunds server i uteslutande windowsmiljö. Du kommer inledningsvis få en gedigen introduktion från dina närmsta kollegor och kommer ha en mentor att tillgå. Du kommer introduceras till arbetsuppgifterna successivt och förväntas vara helt på banan och självgående efter cirka ett år.

Du kommer till exempel att:

 • Ta kontakt med kunden för att få inloggningsuppgifter.
 • Gå in på kundens server och installera programvaran.
 • Jobbar med att hosta lösningar och se till att det sker på ett säkert sätt.
 • Genomgående dokumentera arbetet samt ge uppföljning till kunden.
 • Det kan också förekomma kortarte tjänsteresor i tjänsten.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis som nätverkstekniker eller systemutvecklare.

Vidare ser vi att du:

 • Har erfarenhet av att installera web-lösningar samt installera servrar och klient-applikationer
 • Har goda kunskaper i Microsoft OS
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då du dagligen kommer ha telefon- och mailkontakt med kunder på den svenska marknaden
 • Har ett gediget intresse för denna roll och motiverar dig väl i din ansökan och genom hela processen

Utöver ovan är det meriterande om du:

 • Har arbetat i en supportorganisation eller på en intern IT-avdelning
 • Har en teknisk kunskap om diverse applikationer och system
 • Har viss kunskap MS-SQL och/eller Oracle databaser

Tjänsten passar dig som trivs i en prestigelös miljö där alla hjälper varandra och där stämningen är positiv. Du är en problemlösare som har förmågan att hålla många bollar i luften samtidigt eftersom du har god prioriteringsförmåga och strukturerat arbetssätt.

Denna roll är långsiktig och vår kund letar efter dig som tycker tjänsten känns intressant även på lång sikt. Denna tjänst passar bäst för dig som vill arbeta i en konsulterande roll där du får utlopp för din tekniska kompetens och problemlösande förmåga i en roll som har IT-teknisk karaktär.

Om du identifierar dig med ovan är detta en möjlighet att komma in på ett företag som väljer att satsa på dig och din utveckling. Du kommer även få en bredare produktkunskap då nya produkter kontinuerligt utvecklas inom företaget.

Information om företaget

Övrig information

 • Start: omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
 • Omfattning: Heltid, löpande och långsiktigt.
 • Placering: Sundbyberg/Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här