Sökresultat
1 månad sedan
Annons-ID: 15023957

ICT-ingenjör som vill jobba med framtidens teknik sökes till Ericsson!

Snabbfakta

Stad:
Linköping, Linköping
Omfattning:
Heltid, Kontorstid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag, Heltid
Jobbkategori:
Nätverkstekniker/administratör
Startdatum:
Enligt överenskommelse

Har du ett stort teknikintresse och en vilja att vara del av ett ledande företag samtidigt som du får arbeta med den senaste tekniken? Ericsson ligger i utvecklingens framkant och gör nu en satsning på 5G där du ges en unik möjlighet att spela en viktig roll samtidigt som du får vara med och bidra till framtidens teknik! Låter det intressant? Sök tjänsten idag!

Om tjänsten

Academic Work söker fem ICT-ingenjörer till Ericsson. I denna roll får du vara med från början vid utvecklingen av innovativa lösningar inom ramen för Ericssons häftiga satsning på mobil kommunikation.

Ericsson strävar att ha personer med olika kompetenser och bakgrund i sina team för att tillgodose goda kunskapsutbyten samt en möjlighet för varenda person att utvecklas. För denna roll sökes nyexaminerade och teknikintresserade personer som tack vare ett tvärfunktionellt team kommer ges alla förutsättningar för att utvecklas vidare i sin roll samt inom företaget.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ericsson. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Fokuset kommer att ligga på konfiguration av testmiljö, där 5G utgör en allt större del av Ericssons verksamhetsfokus. Du blir i denna roll en viktig länk inom konfiguration samt integration och kommer bland annat få arbeta med analys samt konfiguration av olika mjukvaru- och hårdvarulösningar för Ericssons användare. Vidare blir du del av ett team med stor bredd av kompetens där ni tillsammans kommer kunna dela med er av värdefulla erfarenheter och kunskaper.

Du kommer till exempel att:

 • Arbeta med nätverksdesign, planering samt konfiguration i syfte att säkerställa effektiva lösningar.

 • Fungera som teknisk support för interna likväl som externa kunder.

 • Konfigurera och integrera noder samt lösningar i både nya och befintliga nätverk.

Tjänsten passar dig som trivs med att jobba i team och har en ambition att utveckla dig själv likväl som gruppen för att ständigt leda utvecklingen i rätt riktning. Vidare har du goda kommunikationskunskaper och räds inte för att ta egna initiativ i syfte att bidra med bästa möjliga resultat.

Vi söker dig som

 • Har studerat en eftergymnasial utbildning inom området.

 • Har goda kunskaper om telekomverksamheten (Ericsson) och/eller andra leverantörers produkter.

 • Har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • Besitter en god förståelse av olika operativsystem.

 • Har god kunskap och erfarenhet av nätverk, routrar och IP.

Som person är du en fena på att lösa olika problem, och detta gör du med stort intresse och driv. Du har en god analytisk förmåga och kan dra värdefulla slutsatser från olika problem för att sedan bidra med effektiva lösningar. I denna roll är det även av stor vikt att du inte är rädd att komma med olika förslag samt att du vågar se utanför boxen.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Linköping

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ericssons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

Ericsson är en global tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation. Med deras tjänster, program och infrastruktur - särskilt inom mobilitet, bredband och moln - gör dem det möjligt för kommunikationsbranschen och andra sektorer att göra bättre affärer, öka effektiviteten, förbättra användarupplevelsen och fånga nya möjligheter.

Här söker du jobbet

Vilket CV vill du ansöka med?

Linda Bergqvist consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Linda Bergqvist eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på lin01@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15023957