Sökresultat
6 månader sedan
Annons-ID: 15017094

HR-ansvarig till Herok

Snabbfakta

Stad:
Örebro
Omfattning:
Heltid, Kontorstid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag, Heltid
Jobbkategori:
HR
Startdatum:
Omgående

Vi söker dig som är utbildad personalvetare med hjärta för arbetsmiljöfrågor och som vill driva och vidareutveckla Heroks HR-arbete i en bred och omväxlande roll. Här hamnar du i en ny och för koncernen viktig tjänst där du kommer vara med i startskottet av HR-avdelningen. Missa inte denna chans, Herok väntar på att välkomna dig och din kompetens med öppna armar! Vi går igenom ansökningarna löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker nu en HR-ansvarig som vill ta ansvaret att bygga upp Heroks HR-avdelning och skapa goda strukturer för en fortsatt trivsam arbetsplats. Koncernen står inför en fusion där flera av företagen kommer slås samman. I takt med den förväntade expansionen är de nu redo att välkomna dig som kan axla ansvaret för koncernens HR-frågor.

Herok är framtidens affärspartner inom byggmaterial, truckar, liftar och maskiner. De hjälper sina kunder med allt ifrån hyrtjänst av olika typer av maskiner, fordon och förare till inköp av byggmaterial. Heroks har sitt huvudkontor på Holmen i Örebro. När du kliver in på kontoret möts du av en varm, avslappnad och öppen stämning. Här arbetar man nära koncernens ägare och det är högt i tak. Herok finns i förutom Örebro, även i Västerås, Stockholm, Eskilstuna och Karlskoga, totalt finns i nuläget 80 anställda. I rollen som HR-ansvarig kommer du även, förutom mot Örebro, att arbeta gentemot dessa städer.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Herok. Uppdraget är på heltid och kommer inledningsvis sträcka sig i 6 månader. Tjänsten är långsiktig och ambitionen är att du blir förlängd på uppdraget och på sikt överrekryterad till Herok, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som HR-ansvarig kommer du ha det övergripande ansvaret för hela HR-området. Eftersom du kommer vara ensam inom HR kommer du ha ett brett perspektiv och arbeta både operativt och strategiskt. Du förväntas arbeta med allt ifrån utveckling och uppdatering av personalhandböcker, interna rutiner och processer till att arbeta med strategiska arbetsmiljöfrågor samt stötta organisationens chefer.

I rollen kommer du inledningsvis arbeta nära ekonomichefen. Till henne vänder du dig till för eventuell stöttning i exempelvis prioriteringsfrågor. Det är även hon som kommer vara din närmsta chef på plats. Då rollen är ny inom koncernen kommer du under din första tid arbeta med att kartlägga och identifiera vad som idag saknas inom området och vilka rutiner och policys som behöver skapas. Eftersom Herok står inför en fusion kommer du till en början dessutom arbeta med många frågor som kommer av detta.

Tjänsten passar dig som vill jobba i bred HR-roll. Du kommer vara en viktig funktion i att bygga upp en HR-avdelning där det på sikt finns möjligheter för dig att vara huvudansvarig och direktrapporterande till koncernens VD.

Vi söker dig som

 • Har en akademisk högskoleexamen inom personalvetenskap eller motsvarande, med ett intresse för arbetsmiljöfrågor.

 • Har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift, då kommunikationen och samarbetet med kollegorna kommer ske på svenska.

Det är meriterande om du…

 • Har tidigare arbetslivserfarenhet från HR-området.

 • Har körkort, detta är önskvärt eftersom du förväntas besöka Heroks arbetsplatser i Stockholm, Västerås, Eskilstuna och Karlskoga ungefär var -eller varannan månad.

Som person trivs du med att få strukturera upp ditt arbete samt tycker om att driva på och ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi tror att ditt engagemang för och din kompetens inom HR-frågor kommer återspeglas i hur du tar dig an rollen och driver detta viktiga arbete framåt. Detta är viktigt då du i rollen självständigt kommer ansvara för koncernens personalfrågor, där det inte alltid kommer finnas tydliga strukturer och rutiner att följa. Eftersom du även kommer arbeta i en stöttande roll mot Heroks chefer är det dessutom viktigt att du är en god lagspelare och agerar lyhört gentemot dina kollegor samt skapar trovärdighet hos både chefer och medarbetare.

Vidare tror vi också att rätt person brinner lite extra mycket för arbetsmiljö -och arbetsrättsfrågor och inte är rädd för att stå upp för sin åsikt och lita på sin förmåga att göra det som är rätt och även inspirera andra kollegor till förståelse och engagemang för personalfrågorna.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, eller enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Fast lön

 • Placering: Örebro

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Heroks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Herok är ett ägarlett bolag som strävar efter att vara en affärspartner inom byggbranschen som hjälper sina kunder med hyrtjänster av olika maskiner, truckar, liftar, fordon, förare och tillbehör, men även med inköp av byggmaterial. Heroks värdegrund består av ledorden: vilja, styrka, mod, kompetens och kunskap, vilka dem strävar efter att leva upp till både internt och externt.

Erika Örneus consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Erika Örneus eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ore04@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15017094