1 månad sedan
Annons-ID: 15083356

Head of Product Management: Data Models & Standards till GS1 Sweden

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Så snart som möjligt, med häns
Övrigt:
Heltid

Brinner du för att arbeta i en affärsmässigt driven ledarroll för tjänster och produkter som bidrar till digitalisering, effektivisering och spårbarhet inom globala värdekedjor? Har du gedigen erfarenhet inom ledarskap och Product Management? Triggas du av begrepp som Digital Tvilling, Datamodeller och Strukturerad Data? Om ja, kan detta vara nästa steg för dig. GS1 Sweden söker nu en Head of Data Models & Standards.

Om tjänsten

GS1 är ett ledande globalt bolag inom design och implementering av globala datamodeller, standarder och lösningar för att förbättra effektivitet och synlighet av utbud – och efterfrågekedjor. Ända sen 1974, när den första streckkoden skannades i en livsmedelsbutik har GS1s standarder och datamodeller strukturerat världen och gett handeln ett gemensamt affärsspråk. Idag skannas över 6 miljarder streckkoder varje dag och företag har fått ett standardiserat affärsspråk för att utväxla information om produkter, leveranser och transaktioner samt möjliggör för sina kunder att möta krav på spårbarhet för ökad produktsäkerhet, hållbarhet och patientsäkerhet.

Nu söker GS1 Sweden en Head of Data Models & Standards. Du kommer i denna roll att ansvara för att leda ett team på åtta personer och kommer verka som bryggan mellan teknik, kund och affär. Detta är en central roll där du kommer vara med och driva utveckling och paketering av produkter och erbjudanden men framför allt säkerställa att de tjänster och produkter vi utvecklar maximerar nyttan för våra kunder och hjälper dom i deras digitaliseringsresor och utmaningar.

Du erbjuds

 • En central roll på ett tillväxtbolag, med teknik som gör stor skillnad för hur marknaden arbetar med utbyte av information, effektivitet, miljö och etik
 • En roll där du agerar på lokal nivå i ett globalt sammanhang och med en organisation som har en global representation
 • En strategisk och operativ roll där du förvaltar och utvecklar portföljområdet Data Models and Standards
 • Arbete i ett företag med roliga, engagerade och kunniga kollegor från olika bakgrund och kulturer
 • Vi erbjuder dig ett livslångt lärande och en arbetsplats där du kan vara med och göra skillnad

Arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du få en kombination av operativt ansvar, strategisk höjd men också teamansvar och ansvar för minst ett produktområde. Du kommer ha ett helhetsansvar för ditt och ditt teams portföljområde. Du kommer att rapportera till CPO och ingå i dennes ledningsgrupp bestående av tre Head of Product Management som alla ansvarar för helheten i sina respektive portföljområden. Utöver detta kommer du även att vara en del av GS1 Swedens chefsgrupp.

Du kommer bland annat ansvara för:

• Leda Data Models and Standards teamet inklusive personalansvar för dessa medarbetare (för närvarande 8 Product Managers och Product Specialists)

• Operativt ansvara för minst ett produktområde som Product Manager

• Att inom portföljområdet Data Models and Standards ansvara för:

 • Att definiera, driva och följa upp genomförandet av produktstrategierna för alla ingående produktområden
 • Aktivt upprätthålla en kontinuerlig omvärldsbevakning i form av konkurrentanalyser, marknadssituation, trender och annan relevant Insight Management
 • Budgetering & lönsamhetsuppföljning för produkterna och portföljområdet
 • Kommersiell paketering med aspekter såsom avtalsvillkor, prismodell, information riktad mot kunder och partners

• Att tillsammans med de andra Head of Product säkra en produkt, tjänste- och erbjudandeportfölj i världsklass inom vårt gebit

Vi söker dig som

 • Har flerårig erfarenhet av roller inom Product Management med kommersiella inslag och arbete med produktstrategier, prissättning och budgetering.
 • Erfarenhet av att ha lett och formellt ansvarat för ett team
 • Flytande i svenska och engelska
 • Relevant högskoleutbildning (t.ex. Civilingenjör/Systemvetare/Civilekonom eller liknande)
 • Tidigare erfarenhet av GS1 Data Modeller och/eller standarder är oerhört meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att ha jobbat med användandet och paketerandet av strukturerad data, digitala tvillingar och datamodeller såsom masterdata, PIM, BIM, GIS etc. är meriterande liksom att ha varit i kontakt med protokoll och taggar för databärare såsom RFID, NFC, Bluetooth eller optiska

Som person är du trygg och dynamisk, med god förmåga att se till helheten och influera andra. Du kan bryta ner abstrakta visioner, planer och mål till konkreta aktiviteter och handlingsplaner. Du drivs av att arbeta med utveckling och är en stark kommunikatör med ett affärsmässigt och strategiskt tänk.

Information om företaget

Om GS1 Sweden:

Visste du att du möter oss dagligen? Det är nämligen vi som står bakom den vanliga streckkoden som finns på nästan all världens konsumentprodukter. Vi står också bakom de globala standarder som används för tex digital produktdata kopplad till numren i streckkoderna. Vi ser till att hela världen talar samma språk genom standardisering och digitalisering av produktdata vilket möjliggör effektivare globala varuflöden, bättre kvalitet på produktinformation och transparens för konsumenter.”

Hos oss jobbar runt 70 personer – alla med olika kompetens och bakgrund. Våra team jobbar inom; Sälj & Kundrelationer, Kundservice, Produkt & UX, IT Operations, Ekonomi, Administration, HR, Marknad och vår Produktion där vi utför fotografering och kvalitetssäkring.

Vi håller till på vårt moderna kontor mitt i centrala Stockholm och i en state-of-the-art fotostudio i Hammarby Sjöstad. Här möts du av härliga kollegor, men även kunder som är en närvarande del av vår användarstyrda verksamhet. Varje år har vi 3 000 besök från kunder som deltar i möten, seminarier, workshops och användartester.

Läs merhär

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och GS1 Swedens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Charlotte Runsbech, charlotte.runsbech@awexecutivesearch.se.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här på annan site