2 veckor sedan
Annons-ID: 15090380

Gruppchef till beräkningteamet, Hiab R&D

Snabbfakta

Stad:
Hudiksvall
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Är du beräkningsingenjör redo för nästa steg i karriären? Till Hiab R&D söker vi en gruppchef. Här erbjuds du en roll som innebär möjlighet att leda arbetet och utveckla arbetssätt, metoder och modeller för att stärka Hiab som förstahandsvalet för lastkranar. Här får du arbeta med avancerad teknik tillsammans med kompetenta och självgående kollegor. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Hiab är pionjärer och världsledande leverantör av smarta och hållbara lasthanteringslösningar, kranar som är en avancerad kombination av stålkonstruktion, hydraulik, elektronik och styrsystem. På Hiab i Hudiksvall arbetar ca 115 personer med att utveckla framtidens produkter med stort fokus på hållbarhet. Vi söker just nu en gruppchef till beräkningsteamet.

Teamet består av fyra specialiserade, sammansvetsade beräkningsingenjörer med hög kompetens som stöttar konstruktörsteamet i utvecklingen av framtidens produkter. Som gruppchef är du ansvarig för att planera, leda och utveckla arbetssätt och medarbetare. Du arbetar också operativt med beräkning och dimensionering av säkerhetskritiska konstruktioner. Rollen rapporterar direkt till Senior R&D Manager.

Du erbjuds

 • En fantastisk möjlighet att växa professionellt såväl tekniskt som chef, där ledarskapsutbildning kommer att ingå i introduktionen
 • Tillgång till ett toppmodernt lab och mycket nära samarbete med test- och verifieringsingenjörer
 • Att jobba i en global organisation tillsammans med mycket kunniga kollegor där ni tillsammans utmanas med intressanta och varierade arbetsuppgifter
 • Fina anställningsförmåner hos en arbetsgivare som värnar om såväl hälsa som miljö

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt av Hiab.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att leda och samordna beräkningsingenjörernas arbete, och säkerställa att ditt team har rätt kompetenser för att arbeta mot Hiabs strategiska mål. Du och ditt team arbetar nära konstruktörerna i för- och nyutvecklingsprojekt av Hiabs produkter. Beräkningarna som utförs har tonvikt på design av svetsade stålkonstruktioner, cylindrar, polymerer och gjutgods. Rollen innefattar bland annat:

 • Personalansvar och fokus på att skapa kundvärde
 • Forma och utveckla metoder för att utföra beräkningar av styrka och testmetoder för krankomponenter tillsammans med R&D Support
 • Anpassa, förbättra och implementera beräkningsmodeller och metoder till ny kunskap och nya produktionsmetoder/material
 • Anpassa förutvecklingsaktiviteter i linje med teknisk roadmap

Vi söker dig som

Vi tror att du är en person med goda erfarenheter av mekanisk design och beräkning, redo för nästa steg i karriären. Vi söker dig som:

 • Är högskole- eller civilingenjör
 • Har minst 4 års erfarenhet av mekanisk design, beräkning och dimensionering
 • Har kunskap om avancerade stressberäkningar, verktyg och programvara
 • Har en god förståelse för test- och verifieringsprocesser
 • Har en stark kommunikativ förmåga, och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska då båda språken används i arbetet

Som person besitter du ledarskapsegenskaper, och du har förmåga att anpassa din kommunikation till olika intressenter och tycker om att arbeta mot uppsatta mål. Du trivs med att självständigt fatta beslut för att driva såväl ditt eget som teamets arbete framåt.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Hudiksvall
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult, Johanna Frengen - johanna.frengen@academicwork.se

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Hiabs styckegodskranar ligger i premiumsegmentet och har den allra senaste tekniken för att maximera säkerhet, prestanda och effektivitet för branschspecifika kranar. De klarar de tyngsta jobben och kan utföra snabba lastningscykler eller känsliga precisionsarbeten. Smarta lösningar garanterar säkerheten för både operatör och arbetsmiljö!

Ansök här