2 veckor sedan
Annons-ID: 15087412

Försäkringsrådgivare till If Skadeförsäkringar!

Snabbfakta

Stad:
Mölndal, Flöjelbergsgatan 4
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
6 mars 2023
Övrigt:
Tillsvidare

Trivs du i mötet med människor och ser försäljning som stimulerande och utvecklande? Som försäkringsrådgivare på If får du kombinera försäljning med att trygga våra kunders vardag samtidigt som du erbjuds en anställning med stora utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du en gedigen introduktion och löpande kompetensutveckling för att du skall ha rätt förutsättningar att lyckas. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

If är Nordens största försäkringsbolag för privatpersoner och företag. Vi är idag 7287 medarbetare som alla arbetar mot samma mål - att ha branschens nöjdaste kunder. Vår uppgift är att ge skydd mot oväntade ekonomiska förluster, och bistå med rådgivning för att minska risken att något ska hända. Om olyckan är framme, lovar vi snabb och professionell skadehantering.

På kontoret i Mölndal hittar du ett team och en kultur där vi lyfter varandras goda prestationer och uppmuntrar feedback för att både stötta och utmana varandra. På If är vi måna om att du som anställd ska trivas och må bra. Därför erbjuder vi dig som anställd ytterligare förmåner exempelvis kopplat till hälsa och strävar mot ett flexibelt arbetssätt.

Idag är vi 11 kundserviceteam som alla arbetar direkt mot våra kunder. Du kommer arbeta på ett 8 veckors schema och ha valmöjligheten kring tre olika pass, måndag-fredag mellan 08:00-17:30. Den genomsnittliga veckoarbetstiden uppgår som mest till 37,75h.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos If.

Arbetsuppgifter

Som försäkringsrådgivare arbetar du med kundservice samt proaktiv och rådgivande försäljning. Du hanterar våra blivande och befintliga kunder via framförallt inkommande samtal, men även i andra kanaler. Genom genuin och personlig rådgivning löser du kundernas ärende och säljer våra försäkringar efter kundens behov.

På If jobbar vi mycket med personlig utveckling och vill ge våra anställda rätt förutsättningar att lyckas. Din anställning kommer starta med en 5 veckor lång utbildning inom försäkringsrådgivning och säljteknik som gör dig redo för rollen hos oss. Under din anställning arbetar vi löpande med träning och coachning vilket kommer hjälpa dig att lyckas i rollen.

Vi söker dig som

Brinner för försäljning och vill bli den bästa rådgivaren tillsammans med dina kollegor. Du är resultatinriktad och har förmågan att hålla fast vid långsiktiga mål. Du är kommunikativ, serviceinriktad och hanterar kontakten mot våra kunder på ett proffsigt sätt. Vidare ser vi att du är självutvecklande och genom ditt eget engagemang hjälper varje kund till rätt försäkring, samtidigt som du äger din egen prestation och framgång.

Du har/är också:

 • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Trygg med dator och telefon som dina främsta arbetsverktyg
 • Obehindrad i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Följande är meriterande:

 • Arbetslivserfarenhet av försäljning och/eller service
 • Arbetslivserfarenhet av försäljning via telefon
 • Arbetslivserfarenhet av en liknande roll inom försäkringsrådgivning

Övrig information

 • Start: 6 mars 2023
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: Måndag till fredag mellan 08:00 – 17:30 (Du arbetar enligt ett 8 veckors schema och den genomsnittliga veckoarbetstiden är 37,75h)
 • Placering:Flöjelbergsgatan 4, Mölndal
 • Rollen omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell. Utöver referenstagning kan även kontroll av kandidater komma att göras via internet och sociala medier.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och If:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om If här!

Ansök här