1 månad sedan
Annons-ID: 15076247

Föreningschef till Hammarby IF FF

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse

"Hammarby Fotboll är idag ett av Nordens starkaste sportvarumärken och engagerar dagligen hundratusentals människor i och kring klubben. Med representationslag för både damer och herrar på högsta nivå i Sverige och en av norra Europas största ungdomsverksamheter är vår vision att bli Nordens mest betydande fotbollsklubb. Vi är en starkt värderingsdriven och framåtlutad organisation som, genom att förena det ideella med det kommersiella, skapar förutsättningar för att Hammarby Fotboll ska växa och nå sin fulla potential. Vi har ett offensivt förhållningssätt till de utmaningar vi ställs inför och ett starkt fokus på utveckling. Nu söker vi en ny föreningschef som blir ytterst ansvarig för att driva och utveckla hela vår bredd- och utvecklingsverksamhet samt vår CSR-verksamhet kallad Samhällsmatchen. Du blir ett viktigt strategiskt ankare i Hammarby Fotbolls fortsatta utvecklingsresa. "

Om tjänsten

Som föreningschef är du ytterst ansvarig för den verksamhet som bedrivs i föreningen Hammarby IF FF vilket innefattar drift av klubbens mycket omfattande ungdomsverksamhet där drygt 3 500 pojkar och flickor tränar fotboll året runt och leds av 7-800 ideella ledare. Uppdraget som föreningschef handlar om att organisera verksamheten på ett effektivt sätt så att vi kan uppnå vår vision om att bli 5 000 ungdomsspelare senast 2025.

Hammarby IF FF är majoritetsägare i Hammarby Fotboll AB som bedriver klubbens kommersiella verksamhet, seniorelitverksamhet med dam- och herrlag i allsvenskan. Vår akademiverksamhet för pojkar och flickor bedrivs i ett elitblock där vi samlar resurser från både förening och bolag i ett gemensamt uppdrag, men där akademipersonal är juridiskt anställd i föreningen. Här förväntas du ha en stöttande men inte drivande roll.

Till din hjälp kommer du ha en mycket kompetent och erfaren operativ organisation om cirka 20 fast- och heltidsanställda som genomför och driver den dagliga verksamheten.

Som föreningschef är du en del av klubbens ledningsgrupp som har det yttersta ansvaret för att modernisera och vidareutveckla verksamheten till att bli den främsta i Norden. Du rapporterar till VD och styrelse.

Vad du kan förvänta dig av Hammarby IF FF

 • En arbetsplats med högpresterande människor som alla drivs av att göra Hammarby Fotboll till en större och bättre fotbollsklubb.
 • Vill vara klubben som leder utvecklingen på och utanför planen, där de ser stor potential idag
 • En utvecklingsorienterad organisation som även kommer med ett stort ansvar gentemot våra 20 000 medlemmar och därtill dryga 250 000 supportrar som på olika sätt följer oss, går på våra matcher och hejar på oss.

Arbetsuppgifter

Som föreningschef har du personalansvar för omkring 20 medarbetare, vilket innefattar bland annat lönesättning och utvecklingssamtal. Du kommer även tillsammans med ansvariga för Hammarby Fotboll AB förvalta och positionera klubbens varumärke både internt och externt med målsättning att skapa en gemensam kultur.

En viktig arbetsuppgift är även att säkerhetsställa driften och utvecklingen av Årsta IP och andra framtida facilitetsbehov.

Vidare kommer du att...

 • Strategiskt ansvara för föreningens utveckling och tillväxt
 • Ansvara för budget och målsättningar kopplat till din del av verksamheten
 • Sammankalla och föredra styrelsemöten tillsammans med ordförande
 • Leda, budgetera och driva arbetet med det vi kallar Utvecklingsblocket (vår bredd- och ungdomsverksamhet med drygt 200 lag, +3500 spelare och cirka 7-800 ledare)
 • Tillsammans med befintlig organisation budgetera, leda och driva Hammarby Fotbolls futsal-verksamhet
 • Utveckla relationer med Hammarby IF Alliansstyrelse, Svenska Fotbollförbundet, Stockholms Fotbollsförbund, Stockholm Stad, politiker samt kommersiella partners som till exempel Intersport och Craft
 • Utveckla föreningens skolsamarbeten (NIU-verksamheten, dvs nationell godkänd idrottsutbildning)

Vi söker dig som

Vi söker en värderingsdriven, strukturerad och utvecklingsorienterad person som brinner för att utveckla organisationer på ett strategiskt och operativt plan. Du har ett modernt ledarskap som smittar av sig på din omgivning och du förstår föreningslivets historik och organisering.

Du delar Hammarby IF FFs värderingar om Gemenskap, Respekt och Kärlek, förstår vikten av att utöva ledarskap med värdegrunden som plattform och entusiasmerar din omgivning att göra detsamma.

Du förväntas vara den som pekar ut riktningen för din organisation med en stark tilltro till den operativa organisationen att stå för genomförandet. Du är trygg, självsäker och bekväm i rollen som ledare och formulerar dig lätt på ett engagerande sätt i både tal och skrift.

Vidare ser vi att du har...

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet från föreningsuppdrag eller motsvarande som vi anser är passande för tjänsten, exempelvis i förtroendeuppdrag som styrelseledamot. Du behöver förstå föreningslivets historia och plats i dagens samhälle
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som chef eller ledarskap i större grupper (minimum 5 personer)
 • God förståelse för ekonomi
 • Kunskap i både svenska och engelska och både skriver och talar helt flytande

Det är inte nödvändigt att du varit aktiv inom fotboll eller i en fotbollsförening utan vi ser det som positivt med influenser från andra idrotter eller ideella verksamheter.

I denna rekrytering kommer vi även lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och det är positivt om du har erfarenhet eller insyn i föreningsvärlden på något sätt. De kompetenser vi ser som särskilt viktiga är:

 • Problemlösande
 • Ansvarstagande
 • Orädd
 • Flexibel

Rekryteringsprocessens olika steg

 • Personlighets- och problemlösningsstest (ca. 40 min)
 • Telefonintervju med Academic Work (10- 15 min)
 • Digital intervju med Academic Work (1 h)
 • Intervjuer med Hammarby IF FF (1- 2 h)
 • Referenser + Beslut

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryteringskonsult: caroline.boberg@academicwork.se.

Academic Work går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer här:Hammarby Fotboll

Ansök här