1 månad sedan
Annons-ID: 15086836

Förändringsledare till Skandias talangprogram Accelerate!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
1 september

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandias talangprogram Accelerate med start i höst! Bli en del av Finance Transformation Office tillsammans med engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Om tjänsten

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och några utvalda framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, en snabb förståelse för hela Skandias verksamhet och, tillsammans med en spännande operativ roll, de bästa möjliga förutsättningarna för en bra start i arbetslivet. Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och kommer därför stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka Skandias framtid.

Om du letar efter ett jobb som både innehåller tydligt eget ansvar i en spännande och utmanande roll, samt möjligheten att för det företag du verkar i få en helhetsbild över organisation, affär och strategi är detta möjligheten du letat efter. Det är fjärde gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och programmet kommer innehålla deltagare från bland annat Finance Transformation Office, Compliance och Modelleringsavdelning.

Arbetsuppgifter

Som förändringsledare i Finance Transformation Office på Skandia kommer du få den optimala starten på din karriär. Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation och med en målsättning att framtidssäkra verksamheten, samt skapa rätt förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet. Rollen ingår i ett tvärfunktionellt/dynamiskt team som samarbetar över flera olika verksamheter. Tjänsten fokuserar på att vidareutveckla det finansiella området genom att självständigt driva olika initiativ inom ramen för Finance Transformation Office uppdrag. I rollen kommer du jobba nära andra seniora beslutfattande inom Finance ledningsgrupp och ansvara för att samordna och koordinera aktiviteter inom affärsområde Finance och Finance Transformation Office.

Det dagliga arbetet kommer bl.a. bestå utav:

 • Leda arbetet inom enskilda förbättringsinitiativ eller arbetsströmmar
 • Säkerställa tydlig förändringsledning och kommunikation inom Finance
 • Identifiera förbättringar och utvecklingsområden för att nå uppsatta målsättningar
 • Omsätta agila arbetssätt i praktiken
 • Analysera data och beroenden i en komplex miljö
 • Stötta i framtagande av beslutsunderlag

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Vi söker dig som

Har ett driv för förändringsarbete och trivs i tvärfunktionella samarbeten. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete, samt håller tidsramar och utsatta deadlines.

Vidare söker vi dig som har:

 • En kandidatexamen inom ekonomi/redovisning alternativt data- och systemvetenskap med inriktning ekonomi
 • Goda färdigheter i Microsoft Office - i särklass Powerpoint och Excel
 • En god förmåga att ta sig an komplexa arbetsuppgifter
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Relevant masterexamen
 • Tidigare arbetslivserfarenhet under max två år
 • Arbetat som konsult på något av The Big Four
 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • Kunskaper i Azure DevOps, Jira eller motsvarande

Som person är du:

Som person är du initiativtagande och ambitiös. Du är en god lyssnare och kommunikatör och ser fördelar i att vara en lagspelare för att nå framdrift. Vi kommer titta närmare på följande beteenden:

 • Problemlösare
 • Kommunikativ
 • Affärsinriktad
 • Anpassningsbar

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Skandia är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansök här