3 dagar sedan
Annons-ID: 15082199

Flygplanslastare till Skandinaviens ledande flygbolag

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Arlanda
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
75%

Rubriken talar nog sitt tydliga språk. SAS är företaget – och de ska nu ladda upp med ännu fler flygplanslastare. Sök redan idag!

Om tjänsten

SAS är Skandinaviens ledande flygbolag och i rollen som flygplanslastare får du arbeta i en spännande miljö i ett starkt team. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att scanna, sortera och lasta flygplanen med bagage. SAS är måna om att du ska trivas och må bra, därför får du till exempel utnyttja deras gym på arbetsplatsen. Du får även tillgång till rabatterade flygresor och andra förmånliga avtal.

Du kommer att starta din SAS-karriär med en gedigen utbildning som pågår under 3 veckor. Detta för att du ska få bästa förutsättningar att lyckas i jobbet. De utbildningsdatum som ligger just nu är:

  • 16/1-23
  • 30/1-23
  • 13/2-23

Det är viktigt att du kan medverka under hela utbildningsperioden för att du ska få all information du behöver för att klara av jobbet.

Arbetsuppgifter

Som flygplanslastare kommer du arbeta med att lasta och lossa bagage både i terminalen och ute på rampen. Arbetet ställer krav på god fysik då det stundtals kan vara både stressigt och kroppsligt krävande.

  • Scanna det bagage som kommer till din station med god kvalitet, vilket ställer krav på din noggrannhet
  • Sortera väskor från bagagebandet till olika vagnar, varför vi gärna ser att du både tycker om samt klarar av att jobba fysiskt
  • Köra ut vagnarna till rampen och därifrån lasta bagaget på flygplanen, vilket är en fysiskt tung arbetsuppgift. Detta är den arbetsuppgift du kommer att utföra mest

Vi söker dig som

Du behöver uppfylla dessa krav för att bli aktuell för tjänsten:

  • Godkänd grundskoleutbildning
  • Behärska svenska och ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • B-körkort för automat eller manuell växellåda
  • Vilja arbeta med ett fysiskt arbete och klara av tunga lyft

OBS: Flygplatsen är ett säkerhetsklassat område och därför kommer du registerkontrolleras enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Du kommer även behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret.

Utöver detta kommer vi att behöva göra en 5-årskontroll, vilken också är av säkerhetsskäl. Detta innebär att du lämnar in bevis på vad du har varit sysselsatt med de senaste fem åren, i form av till exempel studieintyg eller arbetsintyg. Slutligen kommer du få genomföra ett alkohol- och drogtest där det inte får förekomma någon anmärkning.

Läs gärna mer om innebörden av detta på Swedavias hemsida.

Övrig information

Start: Tjänsten startar med en utbildning på totalt 3 veckor

Omfattning: 75% tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader

Arbetstider: Varierande arbetstider under 2-skift, dag- och kvällsskift. Arbete på helger kan förekomma

Placering: Arlanda Flygplats. Det är viktigt att du säkerställer så du kan ta dig till Arlanda kommunalt eller med eget färdmedel

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SAS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här