4 dagar sedan
Annons-ID: 15081875

Financial Crime Officer till Swedbank!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Har du erfarenhet från arbete med finansiell brottslighet och trivs i en roll med eget intiativ, då är denna tjänst för dig! Swedbank har ambitionen att stärka upp sitt Financial Crime team i 3 månader och söker en vass profil. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Swedbank har idag ett start Financial Crime team med expert kompetens inom området för att säkerställa genomförandet av den analys som krävs för att ha en nödvändig kännedom om sina kunder. Som en del av teamet är din uppgift att avlasta och stötta upp dina kollegor där behövs.

Uppdragets omfattning är inledningsvis 3 månader med start så snart som möjligt.

Du erbjuds

 • Att arbeta på en arbetsplats som genomsyras av god stämning, där man får energi av sina kollegor i teamet samtidigt som man får ta stort eget ansvar
 • Att bli del av en organisation som värnar om sina medarbetare och värdesätter att vara en trivsam arbetsplats
 • En dedikerad konsultchef som följer din utveckling,

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att avlasta teamet och ansvara för enklare uppgifter. Du kommer bland annat att:

 • Föreslå, sätta och upprätta ramverk och processer för efterlevnad av finansiell brottslighet
 • Ge vägledning om interna ramverk relaterade till finansiell brottslighet
 • Sätta övergripande standarder inom området finansiell brottslighet för Swedbankkoncernen

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom t.ex juridik, ekonomi eller motsvarande
 • Har minst 3 års erfarenhet från arbete med finansiell brottslighet i finansiella institutioner, tillsynsmyndigheter och/eller finansiella konsultföretag
 • Besitter god förståelse för AML/CTF-reglerna, samt andra tillämpliga regleringar i området Ekonomisk brottslighet, och hur regelverket är inbyggt i den dagliga verksamheten och processerna
 • Stark muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i MS Office

Det är meriterande för denna tjänst om du tidigare jobbat i bank med AML eller motsvarande.

För att trivas i denna roll bör du vara självgående och drivas av eget intiativtagande. Det är även viktigt att du är lösningsorienteras såväl som fokuserad. Du behöver trivas i en miljö med högt tempo och kunna hantera flera arbetsuppgifter samtidigt.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 3 månder
 • Placering: Stockholms City

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. De är en inkluderande bank med 7,2 miljoner privatkunder och drygt 600 000 företags- och organisationskunder. Det gör dem till Sveriges största bank till antalet kunder. Som en stor bank är de en väsentlig del i det finansiella systemet och spelar en viktig roll i de lokala samhällen där de verkar. De har ett djupt engagemang i att bidra till en sund och hållbar finansiell utveckling både för deras kunder, ägare och för samhället i stort.

Ansök här