3 veckor sedan
Annons-ID: 15076999

Financial Controller till Bokusgruppen

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Om du vill arbeta på ett företag som tillämpar moderna arbetssätt med fokus på sina anställda, läs då vidare om tjänsten som Financial Controller nedan. Välkommen med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten

Bokusgruppen är ett noterat bolag på Nasdaq First North Premier Growth Market. Bokusgruppen säljer böcker under deras varumärken Bokus och Akademibokhandeln, som även säljer det inspirerande Skapa, Skriva och Spela sortimentet. Deras vision är att förmedla Läsglädje för alla, varje dag. De ledsagas genom sina värdeord Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad. I rollen som Financial Controller kommer du att arbeta i en bred roll med många kontaktytor. Du kommer att rapportera till CFO och ingå i ekonomiledningen tillsammans med Redovisningschef med fyra andra controllers.

Som Financial Controller kommer du att i nära samarbete med duktiga business controllers ta fram månadsbokslut, genomföra analys och budgetering av G&A, ha budgetansvar för delar av balansräkningen och avskrivningar samt på ett pedagogiskt sätt sammanställa ekonomiska analyser.

Arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller hos Bokus kommer dina huvudsakliga uppgifter vara att genomföra ekonomisk uppföljning. Månaden varierar och utöver detta kommer du även att arbeta med att:

 • Ansvara för att rapportera in och följa upp Bokhandelsstatistiken
 • Stödja inköpsavdelningen i underlag till kategorirevision och sortimentsrevidering
 • Delaktig i utvecklingsarbete, löpande processförbättringar samt vidareutveckling av arbetsverktyg
 • Ansvara för avstämning, analys och uppföljning av lager för affärsområdena, inklusive inkuransberäkningar, inventeringsuppföljningar samt GRIR-analyser.

Tjänsten passar dig som har en stabil grund inom ekonomi och vill utveckla din kunskap vidare i en ansvarsfylld roll. Du gillar analys och drivs av att arbeta på ett företag där du kan göra skillnad.

Vi söker dig som

 • Har en universitetsutbildning inom ekonomi
 • Har minst 1 års erfarenhet inom ekonomirelaterat arbete
 • Har mycket goda kunskaper i Officepaketet, specifikt Excel
 • Är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift

Det är meriterande och din ansökan kommer att prioritera om du har läst kurser inom statistik och redovisning samt har erfarenhet av systemet QlikSense.

För att både trivas och lyckas i rollen krävs det att du som person är analytisk, flexibel, affärsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du har hög integritet samtidigt som du är mycket ansvarstagande och trivs att arbeta i ett högt tempo.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid, gärna aug/sep 2022
 • Omfattning: Tillsvidare
 • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Bokusgruppen äger Bokhandelsgruppen (med varumärket Akademibokhandeln) och Bokus (med varumärkena Bokus och Bokus Play). Bokusgruppen har ca 410 anställda, varav 96 på kontor och resterande i butik, huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö och Göteborg. Den årliga omsättningen är cirka 1,9 miljarder. Bokusgruppen är sedan juni 2021 noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer information www.bokusgruppen.com.

Ansök här