1 månad sedan
Advert-ID: 15061583

Erfaren patentkonsult till AWA!

Quick facts

City:
Stockholm, Centrala Stockholm
Extent:
Full time, 8-17
Type of work:
Recruitment
Job Category:
Project Engineer
Start date:
Enligt överenskommelse
Other:
Heltid

Med kontor över hela Europa och Asien ger AWA sina kunder strategisk rådgivning och hållbara lösningar för att säkra innovationer, skydda varumärken och inte minst, att utveckla gedigna immaterialrättsportföljer. I takt med att branscher och sektorer växer hjälper AWA innovatörer att tjäna pengar på immateriella tillgångar och när marknaderna mättas hjälper de varumärken att sticka ut från mängden. År 2021 rekommenderades inte mindre än 22 (!) AWA-konsulter som världens ledande experter inom IP. AWA är ett av de ledande immaterialrättsföretagen i Europa och Asien och har ett välutvecklat utbud av tjänster inom immaterialrätt och ett omfattande nätverk av internationella partners.

About the role

AWA är ledande inom immaterialrätt med 370 anställda fördelat på 20 kontor i Sverige, Belgien, Kina, Danmark, Hongkong, Nederländerna, Norge och Schweiz. De tillhandahåller ett fullserviceerbjudande inom IP, såsom skapande och handläggning av IP-rättigheter, tvistelösning, juridisk rådgivning, strategi och kommersialisering med experter inom IP, varumärken, design, upphovsrätt och domännamn. De stärker nu upp ett av deras team där du som patentkonsult på AWA kommer att tillhöra ett team på cirka 15 teammedlemmar med både juniora och seniora konsulter. Ni samarbetar tätt med kunder vilka är både mindre nystartade företag och stora globala koncerner. Ditt team fokuserar främst på kunder inom kemi-området.

Några ord från din framtida chef

"Hos oss får du möjlighet att fortsätta utvecklas som patentkonsult i en roll med omväxlande arbetsuppgifter och i samarbete med mycket kompetenta kollegor" - Johanna Bergh, Head of Patents.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos AWA.

Varför AWA?

 • Stort fokus på samarbete - Du kommer att tillhöra ett team med en god sammanhållning och samarbeta med kollegor inom hela företaget som både kommer stötta och utmana dig!

 • Arbete i kundteam - Hos AWA arbetar du i kundteam där du med andra patentkonsulter, jurister, paralegals och IP-koordinatorer ansvarar för olika kunder tillsammans. Detta för att kunden dels ska ha olika kontaktytor, dels för att AWA vill bemanna med rätt kompetenser och för att ni som team ska kunna utnyttja varandras styrkor och kompetens inom olika områden

 • Du arbetar med kunder såväl nationellt som internationellt

 • AWAs mål är att vara en attraktiv arbetsgivare och därför investerar de i dig från första dagen. De prioriterar yrkesutveckling, vilket innebär att du har tillgång till AWAs egen interna utbildningsorganisation och har möjlighet att löpande utveckla dina personliga och professionella färdigheter.

 • Arbete i ett personalägt företag med en varm och hjälpsam företagskultur där man är mån om att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Alla anställda på AWA har, oavsett yrkesroll, möjlighet att bli aktieägare i företaget.

Job duties

Som patentkonsult kommer du arbeta i ett kundteam tillsammans med andra konsulter, jurister och paralegals, där du är ansvarig för att skapa och utveckla kundrelationer både nationellt och internationellt. Dessutom förväntas du arbeta självständigt med eget ansvar för debitering och agera som IP-expert i relation med kunder. Du kommer också kunna vara involverad i interna projekt där den information som du sitter på tillsammans med dina kunskaper ligger till grund för försäljning och andra marknadsföringsaktiviteter. Dessutom bidrar du också till att bygga upp och sprida AWAs övergripande IP-kompetens, t.ex. genom att utbilda olika medarbetare inom ditt egna kompetensområde.

We are looking for

För tjänsten krävs det att du är affärsinriktad med hög integritet, du är flexibel i kontakt med andra samtidigt som du har en stark kommunikativ förmåga såväl skriftligt som muntligt. Du besitter även förmågan att planera, organisera och hantera deadlines samt har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta inom ett brett spektra av teknikområden.

Utöver detta behöver du ...

 • En master eller doktorsexamen med fokus på oorganisk kemi, materialkemi, materialteknologi, polymerkemi, elektrokemi eller energilagring

 • Du är auktoriserat eller snart auktoriserat europapatentombud

 • Minst 3 års yrkeserfarenhet som industriombud eller från en IP-byrå

 • Starka kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt

Information om rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work (15 min)

 • Telefonintervju med AWA (20-30 min)

 • Djupintervju med Academic Work (45-60 min)

 • Tester

 • Intervjuer med AWA (ca. 2 h)

 • Referenser + beslut

Annan Information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Stockholm, Uppsala eller Östersund

 • Kontaktuppgifter: Recruitment Consultant Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se, 073 644 61 44

 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Client information

Läs mer om AWA på deras hemsida: https://www.awa.com/sv-SE/

Apply here!