Sökresultat
2 veckor sedan
Annons-ID: 15018204

Ekonomistudent som vill bygga ut ditt nätverk?

Snabbfakta

Stad:
Linköping
Omfattning:
Deltid, 8-17
Typ av uppdrag:
Rekrytering, ca 12h/vecka
Jobbkategori:
Rekryteringsassistent
Startdatum:
Februari/mars

Om du lockas av möjligheten att få utveckla dina kunskaper i kundbemötande, administration och service – samtidigt som du skapar ett brett nätverk med insyn i flera branscher är rollen som Staffing & Recruitment Assistant något för dig. Du bygger erfarenheter som är efterfrågade på arbetsmarknaden och lär känna en hel drös rekryterare under tiden. Hos oss finns extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären – och du kommer med största sannolikhet ha riktigt kul på vägen!

Om tjänsten

Rollen som Staffing & Recruitment Assistant är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ, ansvarstagande och utveckling. Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Linnea, Staffing & Recruitment Assistant och ekonomistudent säger så här om rollen: ”Jag har jobbat med många ekonomirekryteringar och jag märker hur jag lägger ner en extra gnutta hjärta i de processerna. Man förstår kunden på ett annat plan och kan ställa de rätta följdfrågorna på en intervju. Om man sedan i framtiden vill söka sig mot just den marknaden så har man blivit expert på vad som förväntas av en som nyexaminerad ekonom. Det är sjukt härligt att få vara en del av en organisation med så mycket energi! Efter varje arbetspass har jag ny energi trots att jag känner att jag verkligen gett järnet under dagen, det är det bästa med Academic Work!”

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som assistent i vårt ekonomi-team har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:

 • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering

 • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer

 • Ta referenser via telefon

 • Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster

 • Skriva kandidatpresentationer till kunder

 • Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg

På sikt kommer du också hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefull insikt i olika roller och företag inom många olika branscher. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss – eller hos någon av våra kunder. Så det här kan mycket väl vara första steget i din framtida karriär.

Vi söker nu nya kollegor till alla våra team inom olika affärsområden, IT, teknik, ekonomi eller direktrekrytering. Ange därför i din ansökan om du enbart är intresserad av att jobba inom ekonomi eller i alla team och affärsområden.

Vi söker dig som

 • Är student, gärna inom ekonomi, och tar examen tidigast sommaren 2021. Då vi ser långsiktigt på denna tjänst är det också ett krav att du inte har någon utlandstermin planerad under denna tid.

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna involverar mycket kontakt med kandidater via mail och telefon på båda språken.

 • Har arbetslivserfarenhet av service.

Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:

 • Administrativt arbete

 • Kundkontakt

 • Försäljning

Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Februari/mars

 • Omfattning: Ca 12 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar

 • Lön: Timlön enligt avtal

 • Placering: På vårt kontor på Drottninggatan i centrala Linköping

 • Kontakt: Anna Enberg, Talent Acquisition Manager

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionlin@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.

Ansök här på annan site
Anna Enberg consultant manager

Har du frågor om tjänsten?

Anna Enberg eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på talentacquisitionlin@academicwork.se. Ange annons-ID i ditt mail: 15018204