2 månader sedan
Annons-ID: 15076857

Ekonomisk förvaltare till HSB Södertörn på Gotland

Snabbfakta

Stad:
Gotland, Hemse
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse

Delar du vår passion för att skapa framtidens hållbara boenden? Vill du verka i en idéburen organisation i ett företag som engagerar? HSB Södertörn står inför ett nytt kapitel där vi utvecklar, vi växer och är mitt uppe i en digitaliseringsresa. Om du känner igen dig i det här kanske just du är vår nästa lagspelare.

Om tjänsten

HSB Södertörn utvecklar sin verksamhet på Gotland och här ges du stor möjlighet att på egen hand planera och prioritera ditt arbete. Du kommer i rollen som ekonomisk förvaltare ansvara för en egen kundportfölj när det gäller frågor kring bostadsrättsföreningarnas ekonomi och hjälpa dem med allt från löpande bokföring, bokslut, budget och prognos till deklarationer och uppföljningar. Tjänsten är bred och omväxlande och du blir del av ett sammansvetsat team med höga ambitioner. Du kommer ges möjlighet att välja mellan Hemse och Visby som placeringsort.

Arbetsuppgifter

 • Ekonomisk rådgivning och stöd till styrelser
 • Redovisning och avstämningar
 • Bokslut och deklarationer
 • Låneupphandlingar
 • Delta under styrelsemöten och stämmor
 • Administrativa uppgifter kopplade till ditt ansvarsområde

Vi söker dig som

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller närliggande område
 • Ett par års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och är van att självständigt arbete med upprättande av budget och bokslut
 • Van användare av Excel
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Det är även meriterande om du:

 • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med bostadsrättsföreningar

I denna rekrytering kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Utöver att brinna för bostäder och ekonomi tror vi att du är noggrann och strukturerad. Du har en positiv attityd och kan arbeta med flera uppgifter samtidigt. För att trivas i vårt gäng är du flexibel och har lätt för att samarbeta med alla olika typer av människor. Du är inte rädd för att tänka nytt och kan bidra med erfarenheter och nya perspektiv i vårt utvecklingsarbete. Vi värdesätter också att du är ansvarstagande, självständig och serviceinriktad. Framåt i processen kommer vi främst att fokusera på följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Noggrann
 • Samarbetsförmåga

HSB Södertörn erbjuder dig:

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden.

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism - de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

Rekryteringsprocessen:

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har lite över 22 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner. På HSB Södertörn jobbar drygt 100 nyfikna och serviceinriktade personer, där ledorden är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.

Ansök här