1 vecka sedan
Annons-ID: 15083056

Drifttekniker till Traineeprogrammet hos Söderenergi AB

Snabbfakta

Stad:
Stockholm, Södertälje
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående

Nu söker vi traineer till tjänsten som drifttekniker hos Söderenergi AB. Tjänsten är perfekt för dig som har ett stort intresse för branschen och som innehar en utbildning inom driftteknik. Vill du förvalta dina kunskaper hos en trygg arbetsgivare inom en framtidsbransch? Då är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten

Söderenergi har en mycket stark miljöprofil och satsar på den teknik och bränsle som möter framtidens krav. Söderenergi ägs av tre kommuner och innehar ett av Sveriges största fjärrvärmeverk.

Under en sex månaders trainee period kommer du att få en gedigen introduktion till verksamheten genom utbildningar och besök på de olika avdelningarna och verken. Du kommer att rotera mellan avdelningar så som administration, mekanik, underhåll, kontrollrum med mera. Arbetstiderna kommer följa avdelningens tider och kan vara dagtid till skiftgång. För dig som brinner för teknik kommer denna tjänst innebära spännande utmaningar, mycket att lära och en fördjupning i dina tekniska kunskaper. Efter traineeperioden övergår tjänsten i en fast anställning hos Söderenergi. Om du inte besitter någon utbildning men har flera års erfarenhet inom liknande bransch kommer Söderenergis onlineutbildning att behövas göras parallellt med arbetet.

Arbetsuppgifter

Gruppen ansvarar för att anläggningen håller hög tillgänglighet. Dina huvudsakliga arbetsområden kommer vara:

 • Drift- och lättare underhållsarbeten.
 • Ronderingar för att säkerställa anläggningens status.
 • Säkra avställningar åt underhåll.

Inom Söderenergi erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling och är en arbetsplats som du kan växa med, och där du får jobba tillsammans med glada och kunniga kollegor. Det råder en familjär stämning på arbetsplatsen och man satsar mycket på bolagets och personalens utveckling.

Vi söker dig som

 • Har en teknisk utbildning inom drift och underhåll, eller innehar flera års erfarenhet inom branschen mot energi eller värme
 • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Har en god datorvana
 • B-körkort

Meriterande:

 • Har en teknisk utbildning inom drift och underhåll med en inriktning mot energi eller värme
 • SSG grundutbildning och ESA-utbildning
 • Kunskaper inom drift och underhåll av vattenverk, fjärrvärme eller processindustrin genom praktikarbete eller liknande

Som person ser vi att du har ett högt säkerhetstänk och är duktig på att kommunicera och samarbeta med andra, samtidigt som du är initiativtagande och driver dina uppgifter självständigt. Som Trainee hos Söderenergi behöver du vara strukturerad, service- och målinriktad. Då arbetet är varierande och oväntade uppdrag kan dyka upp, ser vi att du är lojal och flexibel.

Övrig information:

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Södertälje
 • Arbetstider: Både dagtid och skiftarbete uppdelat på förmiddags-, dags-, eftermiddags- samt nattpass
 • Bakgrundskontroll: inför anställning kommer du att genomgå en bakgrundskontroll, samt hälso- och drogkontroll

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Söderenergis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Söderenergi producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i Stockholmsregionen, dygnet runt och året runt. I kraftvärmeverket producerar de även el som motsvarar förbrukningen i 100 000 hushåll. Den säljs direkt till den nordiska elbörsen. På ett år omvandlar de 1 miljon ton avfall till energi. Hälften kommer via fartyg till deras hamn i Södertälje. Produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket.

Ansök här