1 vecka sedan
Annons-ID: 15087323

Drifttekniker till Söderenergi AB!

Snabbfakta

Stad:
Södertälje, Igelsta eller Fittja
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Brinner du för teknik och är redo för en tjänst med nya spännande utmaningar? Då kan denna roll vara perfekt för dig! Söderenergi som är en av Sveriges största fjärrvärmeproducenter söker nu drifttekniker till deras anläggningar. Sök tjänsten redan idag - urval sker löpande!

Om tjänsten

Söderenergi har en mycket stark miljöprofil och satsar på den teknik och bränsle som möter framtidens krav. De är en viktig roll i utmaningen att skapa ett mer hållbart samhälle. I takt med att samhället förändras, utvecklas deras verksamhet och ny kompetens behövs. Söderenergi ägs av tre kommuner och produktionen sker i tre huvudanläggningar; Igelsta kraftvärmeverk som är Sveriges näst största bioeldade kraftvärmeverk, Igelsta värmeverk och Fittjaverket.

Inom Söderenergi erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling och är en arbetsplats som du kan växa med, och där du får jobba tillsammans med glada och kunniga kollegor. Det råder en familjär stämning på arbetsplatsen och man satsar mycket på bolagets och personalens utveckling. För dig som brinner för teknik kommer denna tjänst innebära spännande nya utmaningar och mycket att lära! Vidare erbjuds du att en bra balans mellan fritid och arbete, ett bra friskvårdserbjudande men också möjligheter att använda deras gym. I deras restaurang serveras både frukost och lunch.

Så här beskriver Söderenergi sig: Vår arbetsplats ska inspirera till lärande, trivsel och arbetsglädje. Vi ska skapa hållbara resultat och motverka ohälsa, skador och utslagning från arbetslivet. Våra medarbetare ska ges möjlighet att leva ett friskt och aktivt liv för att höja livskvaliteten och öka välbefinnandet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en rörlig tjänst ute i anläggningarna där du arbetar mycket med att säkra avställningar inför underhållsinsatser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Samarbeta med underhållsavdelningarna samt kommunicerar tillståndet av linjerna till kontrollrummet
 • Samordningsansvarig för deras avhjälpande underhåll. Detta innebär att du aktivt ska följa upp samt komma med förbättringar samt budgetförslag till driftingenjören
 • Du medverkar vid riskbedömningar inför underhållsinsatser samt ser till att Söderenergis krav på säkerhet och kvalitet följs

På Fittjaverket tillkommer beredskapstjänstgöring samt rondering på dagarna

Vi söker dig som

 • Innehar minst 3 års arbetslivserfarenhet inom energibranschen eller från processindustrin, där du har arbetat med styrning och övervakning av produktionsanläggning
 • Har en teknisk utbildning inom drifttekniker/underhåll eller motsvarande
 • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Har en god datorvana
 • B-körkort

Som person ser vi att du har ett högt säkerhetstänk och är duktig på att kommunicera och samarbeta med andra, samtidigt som du är initiativtagande och driver dina uppgifter självständigt. Som drifttekniker hos Söderenergi behöver du vidare vara problemlösande och ansvarstagande samt ha ett logiskt och strukturerat angreppssätt i felsökningssituationer och kan hantera att arbeta i situationer som kräver snabba beslut.

Övrig information:

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Igelsta kraftvärmeverk eller Fittjaverket
 • Arbetstider: Dagtid
 • Bakgrundskontroll: inför anställning kommer du att genomgå en bakgrundskontroll, kreditupplysning samt hälso- och drogkontroll

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Söderenergis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Söderenergi producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i Stockholmsregionen, dygnet runt och året runt. I kraftvärmeverket producerar de även el som motsvarar förbrukningen i 100 000 hushåll. Den säljs direkt till den nordiska elbörsen. På ett år omvandlar de 1 miljon ton avfall till energi. Hälften kommer via fartyg till deras hamn i Södertälje.

Ansök här