1 månad sedan
Annons-ID: 15084233

Dokumentationstekniker till E.ON i Malmö

Snabbfakta

Stad:
Malmö
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående

Trivs du med att arbeta under stort ansvar och samtidigt ha många kontaktytor i din tjänst? Är du tekniskt intresserad och dessutom har kunskap samt erfarenhet av dokumentation i större projekt är detta en mycket god möjlighet till vidareutveckling. Tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

E.ONs mål är att senast 2025 erbjuda sina kunder 100 procent förnybar och återvunnen energi. Fantastiskt, eller hur!? Förutom arbetet för ett mer hållbart samhälle arbetar E.ON även för att skapa och bibehålla en inkluderande arbetsmiljö, mångfald bland sina anställda samt ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos E.ON, inledningsvis 6 månader på heltid.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Teknisk dokumentation ska upprätthålla, kontrollera och förvalta dokumentation i systemet så att den speglar verkligheten. Med rätt innehåll och status i dokumentationen skapar vi förutsättningar för att driva, underhålla och investera i elnätet.

Som dokumentationstekniker kommer du att arbeta med att utföra dokumentation av anläggnings- och nätinformation. I rollen ansvarar du för att utföra kontroller av samt godkänna dokumentation som kommer in från entreprenörer. Du bistår även medarbetare, entreprenörer och konsulter med ritningsunderlag samt stöd i frågor som rör dokumentation. Dokumentation sker i DpPower.

Du kommer huvudsakligen att supportera projektbeställarna med nedan arbetsuppgifter.

 • Utföra projektkontroller för att säkerställa att projekterade nät finns tillgängliga för samtliga deltagare i projekten
 • Utföra dokumentations kontroller för att säkerställa rätt innehåll i dokumentationen med exempelvis säkringstyper, apparattyper samt areor på kablar är angivna i projekteringarna
 • Driftsätta delar av projekten, till exempel vid flytt av kunder/kundanläggningar eller vid byte av ställverk
 • Utföra slutdokumentation och säkerställa att utfört arbete stämmer överens med tidigare projektering, samt följa upp om avvikelser upptäcks

Utöver deltagande i större projekt kommer du som dokumentationstekniker att ta hand om inmätningar, rättningar i kartor, kontroll av besiktningsunderlag samt serviceärenden i SAP.

Tjänsten passar dig som trivs med att axla ett helhetsansvar för dokumentationsprocessen i projekt. Rollen som dokumentationstekniker passar även dig som trivs med att ha många olika kontaktytor, både internt och externt.

Vi söker dig som

 • har minst tre års erfarenhet av administrativt arbete med teknisk inriktning
 • har god vana av att arbeta i affärssystem
 • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du...

 • Arbetat i GIS-verktyget DpPower och SAP
 • Teknisk utbildning

Det är positivt om du har lätt för att skapa dig en helhetssyn över arbetet. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och är samtidigt mycket noggrann i allt du gör. En förståelse finns för att kvalitetsstandarder måste följas noggrant. När problem uppstår i arbetet arbetar du analytiskt och bryter ner problem för att lättare kunna se konsekvenser. Vidare är du tydlig i din kommunikation samtidigt som du agerar lyhört gentemot kollegor eller andra intressenters synpunkter.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid 6 månader med stor chans till förlängning om alla parter är nöjda med samarbetet
 • Placering: Malmö

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här