1 månad sedan
Advert-ID: 15086090

Credit Risk Data Analyst till Entercard

Quick facts

City:
Stockholm
Extent:
Full time
Type of work:
Recruitment
Start date:
Så snart som möjligt
Other:
Heltid

Nu ges möjligheten att arbeta med engagerade kollegor i en internationell miljö. Entercard söker nu efter sin nästa Credit Risk Data Analyst. Har du tidigare erfarenhet av kvantitativ analys från en bank eller ett finansiellt institut? Då kan du vara den vi söker!

About the role

Som dataanalytiker inom konsumentlån kommer du att ingå i ett team på 7 medlemmar som du kommer att arbeta närmast med och du kommer att ingå i det större kreditriskanalysteamet som består av över 30 analytiker. Du kommer att ha ett nära samarbete med kreditrisk- och konsumentlåneavdelningar i Norden. Förutom att arbeta med ditt team kommer du i denna roll att samarbeta med andra funktioner på Entercard, till exempel bedrägeri- och ekonomiteamet.

Du erbjuds

 • En dynamisk arbetsmiljö med engagerade kollegor och varierande arbetsuppgifter
 • Arbeta i en internationell miljö, med kollegor med över 40 olika nationaliteter
 • En gedigen introduktion till Entercard som företag samt din roll. Du kommer att tilldelas en "buddy" som kommer att ansvara för dig under dina första veckor för att säkerställa en bra start i teamet och i rollen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Entercard.

Job duties

I denna roll kommer du att arbeta mot den norska marknaden med att analysera och bearbeta data mot konsumentlån. Medarbetarna i teamet brinner för data och sin marknad samtidigt som de stöttar sina närmaste kollegor på andra marknader även när det behövs. Du kommer också att ha äganderätt till alla analyser för norska konsumentlån på lång sikt. Du kommer vidare att arbeta med både nya och befintliga kunder.

Rollen är varierande, men en vanlig dag kan innefatta att arbeta med en strategi, utvärdera data och undersöka lönsamhetsområden och dess påverkan på organisationen. Entercard arbetar med sin egen data och därför är de inte begränsade till att använda datan på ett visst sätt, du kan därför använda datan för att prova olika sätt och utvärdera vilken inverkan den kommer att ha på organisationen. Efter att ha utvärderat data kommer du att presentera den.

We are looking for

 • En avslutad masterexamen inom relevant område, t.ex. finans, ekonomi, matematik, statistik eller motsvarande
 • Tidigare arbetslivserfarenhet av kvantitativ analys från bank eller finansiellt institut eller som konsult, gärna med exponering mot konsumentfinansiering
 • Starka programmeringskunskaper i SAS eller liknande
 • Stark muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska, detta då majoriteten av arbetet sker på engelska. Kunskaper i svenska ses som en bonus.

I denna rekrytering kommer vi också att lägga stor vikt vid din personliga kompetens.

De personliga kompetenser vi ser som särskilt viktiga är:

 • Resultinriktad
 • Har en god samarbetsförmåga
 • Kvalitetsmedveten
 • Innovativ

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm eller Oslo

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi tar inte emot ansökningar via e-post, men om du har specifika frågor om tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Client information

Entercard är ett av Skandinaviens ledande konsumentkreditföretag med över 2 miljoner kunder på tre marknader. Genom våra två ägare, Barclays och Swedbank, får vi tillgång till global och unik kompetens inom utlåning. Vårt mål är att underlätta våra kunders vardag genom att erbjuda smarta och ansvarsfulla betal- och finansieringslösningar. Läs mer på deras hemsida: Home - Entercard.com

Apply here!