2 veckor sedan
Annons-ID: 15089206

Controller till E.ONs Portfolio Management Office!

Snabbfakta

Stad:
Malmö
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Flexibla arbetstimmar

Är du en analytisk person med ett intresse för affärs- och verksamhetsutveckling? Har du även tidigare erfarenhet av ekonomisk uppföljning och analys med en förmåga att kommunicera siffror i ord? Då kan det vara just dig vi söker! I rollen som Controller erbjuds du möjligheten att bli en central del av E.ONs utvecklingsarbete, där du kommer ansvara för att analysera och följa upp E.ONs utvecklingsinsatser. Låter detta som en roll för dig? Sök redan idag!

Om tjänsten

E.ON har under en längre tid gjort en spännande utvecklingsresa, med ambitionen att kunna erbjuda sina kunder 100% förnybar och hållbar energi. Vidare har E.ON målsättningen att ligga i framkant i sitt interna arbete, med fokus på digitalisering, mångfald och en inkluderande arbetsmiljö. I syfte att nå dessa ambitiösa mål har avdelningar såsom Portfolio Management Office (PMO) skapats, som i dagsläget ansvarar för E.ONs 6 utvecklingsprogram. Till deras stöd finns även en dedikerad avdelning med Business Controllers, vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa utvecklingsprogrammens utveckling och resultat genom löpande ekonomisk uppföljning. Nu söker denna avdelning en ny medlem som kan bistå dem i deras viktiga arbete.

I rollen som Controller kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara löpande ekonomisk uppföljning, administrativ bearbetning och återkoppling med utvecklingsprogrammen, i syfte att säkerställa att programmen når sina uppsatta mål. Mer specifikt kommer några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att samla och analysera data för att utvärdera programmens nytta, säkerställa att projektdokument inkluderar korrekt information och hålla löpande dialoger med såväl programledare som Business Controllers. I dessa dialoger kommer du förväntas kvalitetssäkra och vägleda programmen i deras dokumentation och resultatuppföljning, samt vidareförmedla relevant information till Business Controllers. Således blir du en central del av utvecklingsprogrammens framdrift och därav E.ONs utvecklingsarbete.

Rollen som Controller kommer ställa höga krav på din förmåga att arbeta kvalitetsmedvetet, systematiskt och analytiskt. Vidare kommer ditt ansvar för löpande dialoger mellan programledare, PMO och Business Controllers innebära att du behöver vara transparent och, vid behov, orädd inför att utmana olika parter i syfte att säkerställa ett kvalitativt och framgångsrikt arbete. Som person ser vi därför att du behöver vara kvalitetsmedveten och orädd för att vara framgångsrik i denna roll. För att verkligen trivas i rollen ser vi även att du är en driven och initiativtagande person som brinner för kvalitativt utvecklingsarbete.

Du erbjuds

 • Ett konsultuppdrag på initialt 6 månader med goda chanser till förlängning.
 • En fot in på ett företag som vill satsa på dig och din utveckling
 • En dedikerad konsultchef som kan stötta och coacha dig i din framtida karriär

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som Controller kommer du att...

 • Samla och analysera data och statistik kopplat till utvecklingsprogrammens ekonomiska utfall med hänsyn till programmens nytta
 • Löpande agera som kontaktperson till programledarna - i syfte att både säkerställa utvecklingsprogrammens ekonomiska framdrift och samtidigt kontinuerligt vägleda programledarna i deras program- och projektdokumentation
 • Rapportera om utvecklingsprogrammens processer, drift och resultat till Business Controllers och andra vederböriga - där du exempelvis förväntas rapportera KPI:er till externa aktörer, projektens aktivering till anläggningsansvarig, etc.
 • Kontinuerligt säkerställa att utvecklingsprogrammens dokumentation kopplat till Business Cases, tidsskrivning och WBS görs korrekt och enligt satta tidsramar
 • Samarbeta med Business Controllers inom deras arbete med budgeteringen för utvecklingsprogrammen

Vi söker dig som

 • Har minst 2 års tidigare arbetslivserfarenhet som Controller - gärna business controlling
 • Har en avslutad eftergymasial utbildning inom exempelvis ekonomi, business eller motsvarande
 • Har god vana av att analysera resultat, statistik och ekonomiska utfall i syfte att överse affärs- och verksamhetsutveckling
 • Har gedigen vana inom Excel och Powerpoint
 • Är obehindrad i engelska och svenska, såväl i tal som i skrift - båda språken behöver användas regelbundet inom arbetet

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Initialt 6 månader med goda chanser till förlängning.
 • Placering: Malmö.

I denna tjänst finns det goda möjligheter att arbeta både på distans och fysiskt. Denna avdelning tillämpar 50/50 policy för närvaro på kontoret.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Det första steget i rekryteringsprocessen består av två psykometriska tester. På Academic Work tror vi på potential och psykometriska tester hjälper oss att lära känna dig, inte bara ditt CV. Tester gör det också möjligt att hantera våra ansökningar både objektivt och icke-diskriminerande.

Information om testerna

 • Matrigma mäter den kognitiva förmågan och testet tar 12 minuter att genomföra. Den kognitiva förmågan består bland annat av en persons begåvning för problemlösning, logiskt tänkande samt förmågan att ta sig an ny information
 • MAP är ett personlighetstest baserat på Five Factor Model of personality. Testet tar ca 40 minuter att genomföra
Ansök här