1 vecka sedan
Annons-ID: 15087452

Content manager till Skandias talangprogram Accelerate!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
1 september

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Om tjänsten

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och några utvalda framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, en snabb förståelse för hela Skandias verksamhet och, tillsammans med en spännande operativ roll, de bästa möjliga förutsättningarna för en bra start i arbetslivet. Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och kommer därför stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka Skandias framtid.

Om du letar efter ett jobb som både innehåller tydligt eget ansvar i en spännande och utmanande roll, samt möjligheten att för det företag du verkar i få en helhetsbild över organisation, affär och strategi är detta möjligheten du letat efter. Det är fjärde gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och programmet kommer innehålla deltagare från bland annat Finance, Affärsområde Försäkring och Modelleringsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som Content Manager brinner du för att arbeta fram kundvänligt innehåll utifrån en förståelse för kundens behov och förutsättningar. Du ser till att inkludera kundperspektivet likväl som verksamhetens uppsatta mål för att skapa innehåll som engagerar. Det är många olika delar av verksamheten som kommer göra digitala satsningar framåt och din uppgift är att få in de olika perspektiven i dessa satsningar, användarnas behov och verksamhetens mål och förutsättningar. På enheten jobbar du ihop med andra content managers, UX designers och specialister inom CX, digitalisering och marketing automation. Initialt kommer du få följa din mentor och få stöttning av mer seniora kollegor för att sedan börja driva egna processer. Du deltar i effektkartläggningar, inventerar textbehov utifrån effektmål, tar fram texter utifrån vår process och implementerar texten i olika system. I rollen ingår att hantera intressenter som en del av din process för att kvalitetssäkra innehållet. Målet med rollen är att du ska få en bred förståelse för verksamheten för att sedan kunna gå vidare till mer seniora roller.

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Vi söker dig som

Vi letar efter dig med en stark motivering för tjänsten och branschen med en brinnande iver att lära dig mer. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en god förståelse för det skrivna ordet - som Content Manager på Skandia arbetar vi i tät kommunikation med kund, där dialogen är A och O. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor tror vi även att du är duktig på att skapa relationer med andra och besitter en personlig mognad och självinsikt där du utstrålar trygghet.

 • Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, utveckling, interaktionsdesign medieteknik, reklam eller annan relevant utbildning
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet upp till max två år efter avslutade studier
 • Erfarenhet av CRM- samt CMS-system

Som ovan nämnt kommer vi lägga en stor vikt vid personliga beteenden för den här tjänsten. Vi kommer titta närmare på följande beteenden:

 • Relationsskapande
 • Flexibel
 • Lyhörd
 • Lösningsfokuserad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs med om Skandia här!

Ansök här