2 veckor sedan
Annons-ID: 15079717

Civilingenjör inom maskinkonstruktion till NITIU!

Snabbfakta

Stad:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Nu har du som är civilingenjör chansen att vara med på NITIU’s resa mot att påskynda den gröna omställningen till förnybar energi. Detta är en unik möjlighet för dig som vill vara med och göra skillnad. Du blir en del av ett nationellt institut för teknisk innovation och utveckling med goda karriärmöjligheter. Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten

NITIU’s uppdrag är att skapa förutsättningar för samarbete mellan olika intressenter och inom givna ramar driva utvecklingsprojekt som syftar till att utveckla produkter från banbrytande forskning.

De genomför deras uppdrag genom att verka som ett projektkontor med kapacitet inom beräkning, konstruktion, tillverkning och projektledning. I deras pågående uppdrag svarar de mot en industrigrupp bestående av ståltillverkare och fordonstillverkare – med gemensamt fokus på vätgaslagring.

NITIU består av engagerade ingenjörer med en passion för transformativa lösningar och samarbete. De är övertygade om att vi måste samla alla tillgängliga krafter för att genomföra en grön omställning. Med ett starkt team från akademin och industrin har de ett syfte att tillsammans skapa hållbara och innovativa lösningar. Nu vill de välkomna dig till NITIU-världen!

Du kommer bli en del av ett team som ständigt ställs inför nya utmaningar och situationer i en miljö som är både utvecklande och lärorik. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni projektbaserat och ofta med experimentella metoder. Det förekommer resor i tjänsten, vilket innebär att du måste vara öppen för att besöka NITIUS samarbetspartners såväl nationellt som internationellt. Resorna innefattar cirka en tredjedel av tjänsten.

Du erbjuds

 • En del av ett intressant spetsbolag som arbetar med nyskapande teknologi i ett team med hög kompetens verkandes inom ett greenfield område
 • Ett unikt tillfälle att få vara med på en spännande och innovativ resa mot den gröna omställningen inom energibranschen

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos NITIU. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I din roll som ingenjör kommer du arbeta med olika spännande projekt i laboratoriemiljö med experimentella metoder och maskintekniska lösningar. Du kommer kommunicera med tekniska specialister och samarbetspartners på andra företag för att komma framåt i projektarbetet. Arbetet innefattar bland annat:

 • Design, tillverkning och utvärdering av maskintekniska konstruktioner med hjälp av CAD/CAE-verktyg
 • Experiment i laboratorie- och verkstadsmiljö
 • Dokumentation av ditt tekniska arbete

Vi söker dig som

 • Är färdigutbildad civilingenjör med ett stort intresse av maskintekniska konstruktioner.
 • Har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD-miljö (solidmodellering).
 • Har goda kunskaper i såväl tal som skrift på svenska och engelska då det krävs i den dagliga kommunikationen i arbetet.

Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med produktutveckling inom projektmiljö.

För att vara med på NITIU’s resa i omställningen till förnybar energianvändning tror vi att du behöver:

 • Drivas av utmaningar
 • Känna ägandeskap för dina arbetsuppgifter
 • Ha en god initiativförmåga

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gävle

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Här kan du läsa mer om hur NITIU presenterar sig på sin hemsida.

Ansök här