3 veckor sedan
Annons-ID: 15089953

Chef till KS Företag, Skandia

Snabbfakta

Stad:
Sundsvall, Bjälkvägen
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
100%, tillsvidare

Till Skandias Kundservice för företag söker vi en trygg och erfaren ledare med goda kunskaper inom tjänstepension och försäkring, som har förmågan att skapa engagemang och resultat. Här samlas djup kompetens och nytänkande, och just nu pågår en spännande förändringsresa genom ökad digitalisering för framtidens Skandia. Vill du vara del av resan? Välkommen med din ansökan, urval görs löpande.

Om tjänsten

Skandia har Sveriges nöjdaste pensionskunder både bland företag och privatpersoner, och under 2022 fördelade de 30 miljarder kronor. Hos Skandia pågår alltid utveckling, och här blandas lång erfarenhet med nya tankar, idéer och framåtanda - alltid med målsättning att skapa värde för kund. Just nu sker en förändringsresa med ökad digitalisering vilket genererar nya system och utveckling av arbetssätt, processer, produkter mm.

Till KS Företag i Sundsvall söker vi nu en erfaren ledare till rollen som enhetschef, som vill vara med att driva förändringsresan för både KS och Skandia som stort framåt. På enheten arbetar ca 100 kunniga medarbetare med att hantera tjänstepensionsförsäkringar och utreda komplexa frågor i kontakt med kund, företag och förmedlare. Du erbjuds möjlighet att utveckla kundenheten ytterligare och påverka framtida arbetssätt inom Skandia. Rollen ingår i ledningsgruppen för KS Sundsvall, och innefattar också nära samarbete med andra enheter inom bolaget.

"Välkommen till världens bästa bolag!" - Carina Svensson, Platschef Kundservice Sundsvall.

Du erbjuds:

 • En anpassad och gedigen introduktion till rollen och bolaget, möjlighet till löpande kompetensutveckling och fortsatt ledarskapsutveckling
 • En positiv, engagerad och närvarande chef med lång erfarenhet som ledare inom Skandia
 • Ett bolag som värnar om sina medarbetares välmående och erbjuder fina anställningsförmåner

Det här är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt av Skandia.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du övergripande ansvarig för att enhetens medarbetare, team och gruppchefer arbetar mot uppsatta mål. Hos Skandia är du som ledare nära och engagerad i din verksamhet, och rollen innefattar både operativa som strategiska frågor. En viktigt del av arbetat handlar om att främja en god och öppen dialog, för att ni tillsammans som enhet ska bidra till framtidens Skandia.

I rollen ingår bland annat följande ansvarsområden:

 • Kundserviceproduktion och mål
 • Personal- och utvecklingsansvar
 • Förändringsledning
 • Kvalitetssäkring

Vi söker dig som

Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet som chef eller ledare. Rollen kräver mycket god kunskap inom tjänstepension och försäkring för att kunna bidra till verksamheten. Vi ser att du har fått denna kunskap genom kundorienterat arbete att erbjuda denna typ av tjänst/produkt. Du ska också ha:

 • Lägst gymnasieutbildning i kombination med ledarskapsutbildning
 • Mycket god kommunikativ förmåga och kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift då det krävs i arbetet mot medarbetare, kunder och samarbetspartners
 • God data- och systemvana

Det är meriterande med:

 • Tidigare erfarenhet som enhetschef och att leda andra chefer
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Erfarenhet av digialiseringsprojekt
 • Erfarenhet av att arbeta processorienterat

Som person är du:

För att lyckas i rollen är du en person som trivs och drivs av förändring. Du är en trygg och kommunikativ ledare som motiveras av utmanande mål och arbetar ihärdigt för att nå dem, även när det uppkommer svårigheter på vägen. Du är nyfiken och öppen för andras åsikter och beteenden för att stärka och fördjupa relationen till såväl medarbetare som interna och externa samarbetspartners. Vidare är du beslutsam och tar stort ansvar för att driva arbetat framåt.

Övrig information

 • Rekryteringsprocessen innefattar personlighets- samt problemlösningstest och bakgrundskontroll
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: 100%, tillsvidare
 • Placering: Sundsvall. Resor förekommer i tjänsten.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Skandia är kundägda och ägs av sina 1,4 miljoner kunder i Skandias traditionella livbolag, som också är koncernens moderbolag. Det särskiljer dem från många andra i branschen. Allt överskott som skapas stannar hos kunderna i livbolaget, utan externa aktieägare som får del av vinsten.

Det innebär också att Skandia står på kundens sida, med uppdrag att maximera värdeskapandet för sina ägare. Under 2020 fördelades 14 miljarder till deras kunder vars sparkapital varit med och byggt upp överskottet.

Ansök här