1 vecka sedan
Annons-ID: 15081811

Business Controller till Verksamhetsutveckling och IT

Har du intresse för affärer och en bred kommunikativ förmåga? Nu söker ICA en Business Controller som besitter kompetens inom teknik som kommer få bli en stor del mitt i en digital förändringsresa. Låter det spännande? Ansök redan idag!

Om tjänsten

ICA och Finans är mitt i en digital förändringsresa och tillsammans skapar vi förutsättningar för att Controlling ska vara en strategisk affärspartner - förmågan att ta fram en insiktsfull data/insiktsanalys, hantera digitaliseringen, kunna visualisera och kommunicera affären.

Vi arbetar dagligen med att utveckla våra analyser för att kunna vägleda vår organisation. Tvärfunktionella samarbeten är en del av vår vardag vilket ställer krav på god förmåga att se helheten. Som Business Controller är du en viktig spelare i ICAs affär och därför söker vi dig som har förmågan att skapa värde – förstå organisationens perspektiv och skapa dialog.

Som Business Controller för VUIT (Verksamhetsutveckling och IT) kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med VUITs verksamhetsstyrning, vilket inkluderar affärsplanering, finansiella mål, prognosarbete samt löpande uppföljning och analys. Du ansvarar för att en korrekt och kvalitativ analys och managementrapportering för VUIT upprätthålls samt att synliggöra framtida affärsrisker. Här kommer du att stötta VUITs verksamhetschefer samt driva de finansiella processerna. Dessutom kommer du att vara delaktig i framtagande och uppföljning av business case för nya koncept och IT-lösningar.

Du erbjuds

 • En dedikerad konsultchef och karriärspartner från Academic Work
 • Ett långsiktigt uppdrag hos ICA
 • En möjlighet att fortsätta utvecklas i controller-yrket

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer även att arbeta tillsammans med andra kollegor inom Business Controlling ICA Sverige för att bidra till Finans förflyttning och samtidigt stötta ICA Sveriges prioriteringar. De behöver ständigt utveckla vår tekniska kompetens i kombination med finansiell kunskap för att kunna nyttja digitaliseringen för att frigöra tid och ta kliv i värdeskapande arbete.

Du kommer bland annat:

 • Arbeta med förbättringsprojekt

 • Ha ett ansvar för att utveckla datadrivna prognoser och att visualisera analyser i Tableau.

 • Ansvarar för de finansiella planeringsprocesserna samt bokslut, analys och rapportering.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:

 • Har tidigare arbetet som Business Controller

 • Har ett intresse för affären.

 • Du har goda kunskaper i Excel

Du är ansvarsfull, proaktiv, strukturerad och har förmåga att skapa nätverk och att nå ut till verksamheten genom god kommunikation. Du drivs av att ständigt förbättra arbetsprocesser genom intelligenta lösningar.

Övrig information

 • Start: omgående
 • Omfattning: heltid, distans OK.
 • Placering: Solna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här