3 veckor sedan
Annons-ID: 15080617

Beredare till Kraftkonsult!

Snabbfakta

Stad:
Söderhamn
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Hösten 2022
Övrigt:
Heltid, tillsvidare

Är du distributionselektriker, montör, tekniker eller har du kanske någon annan roll inom infrastruktur idag, och funderar på nästa steg i arbetslivet? Kanske tänker du att kontor, nej - där kan du inte sitta. Låt oss föreslå att jobba som beredare! En roll som innebär stor frihet att planera dina egna dagar, som varvar kontorsarbete och arbete på fält med många varierade arbetsuppgifter. Det har knappast undgått någon att det finns utmaningar i Svensk energiförsörjning, och som beredare kommer du att vara med och bidra till att modernisera och säkra framtidens energiförsörjning. Hos Kraftkonsult har du möjlighet att skolas in i rollen av duktiga kollegor som alla kommer från olika håll i branschen. Välkommen med din ansökan till ett riktigt framtidsyrke, urval görs löpande.

Om tjänsten

En kraftkonsultare är personer med unik koppling till verkligheten. Här har alla från bolagets ledning till beredare och projektledare tidigare arbetat som bland annat distributionselektriker, kabeldiagnostiker, elnätsbyggare, med mera. Till huvudkontoret i Söderhamn söker vi nu ytterligare medarbetare till beredningen. Beredningsfunktionens arbetsuppgifter är avgörande för ett projekts förutsättningar och genomförande, hur får man tillexempel en bra lösning med markägare och kommun för en luftledning mitt ute i vildmarken i Lappland?

Såhär beskriver Christian rollen som beredare:

"Som distributionselektriker eller montör kände jag länge att ”jag skulle aldrig klara av att sitta på kontor hela dagarna!” Så är inte fallet, för variationen är det absolut roligaste med jobbet! Jag skulle säga att man får det bästa av två världar. Ena dagen planeras en kabelsträcka ute i fält, den andra konstrueras en luftledning med beräkningar, den tredje förs dialoger med markägare och myndigheter. Vi har dessutom branchens bästa systemstöd för att kunna vässa underlag och arbetsbeskrivningar så att montörer i fält får bästa förutsättningar att göra sitt jobb"

Du erbjuds

 • Ett arbete där du i mångt och mycket bestämmer helt över din egen tid, och planerar dina veckor så att det rimmar med vardagspusslet
 • Arbeta i en platt organisation med stora möjligheter att påverka din utveckling

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas av Kraftkonsult i Skandinavien AB.

Arbetsuppgifter

Målet med en beredning är en komplett överlämning av bygghandlingar till projektledaren med förutsättningar till ett lyckosamt utfört projekt. Din vardag som beredare innehåller många olika arbetsuppgifter där du får användning av din problemlösningsförmåga och sociala kompetens. Arbetet utförs främst i projektform och du jobbar både på kontor och på fält, ibland i skog och ibland i stadsmiljö.

Som beredare kommer du till exempel att arbeta med:

 • Projektbeskrivningar och ekonomiska kalkyler
 • Byggprotokoll, bygg- och schaktkartor
 • Materialsammanställningar och montagebeskrivningar
 • Tillstånd, myndighetskontakter och avtal med ex markägare

Vi söker dig som

Vi söker dig som vill vara med på en spännande resa inom kraftbranschen och som trivs i ett arbete med många olika kontaktytor!

Vi tror att du:

 • Har arbetslivserfarenhet som exempelvis distrubutionselektriker, montör, tekniker eller inom anläggning, VA eller fiber
 • Innehar B-körkort
 • Har mycket goda datorkunskaper
 • Kommunicerar obehindrat i svenska i tal och skrift

Det är meriterande med utbildning i beredning, eller tidigare arbetslivserfarenhet inom yrket.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som person är du:

 • Självgående
 • Strukturerad
 • Problemlösande
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Söderhamn (ev möjlighet till placering i Boden finns)

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Kraftkonsult levererar specialistkompetens och konsulttjänster inom elkraftsområdet. Idag är de cirka 40 medarbetare med huvudsakliga yrkeskategorier som Beredare, Projektörer och Projektledare. Kraftkonsults värdeord speglar en arbetskultur som bygger på kvalitet, engagemang, kompetens, ansvar, och flexibilitet. De står för jämlikhet och arbetar för att skapa de bästa förutsättningar för arbetsmiljö. Teamkänsla är en stor del av företagskulturen!

Ansök här