6 dagar sedan
Annons-ID: 15087887

Automationsingenjör inom PLC-programmering till AFRY

Snabbfakta

Stad:
Göteborg, Göteborg
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid

Vill du jobba som automationsingenjör inom PLC-programering på en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang? Skicka in din ansökan till oss redan idag!

Om tjänsten

Nu söker vi en automationsingenjör inom PLC-programmering till vår kund AFRY i Göteborg. Du kommer jobba inom segmentet Food&Pharma med projekt av varierande karaktär. Rollen är intressant och bred då du kommer att arbeta i flera stadier av AFRYs projektåtagande. Tillsammans med teamet är du med och levererar automationslösningar från produktionsstegen till sluthantering och packning. Alla projekt är olika, men de flesta varar någonstans mellan 3-12 månader.

Du kommer att arbeta i ett team av automationsingenjörer där det finns elkonstruktörer och PLC programmerare. Kärnan i arbete kommer att vara programmering i PLC, DCS, Scada och drivsystem. I vissa projekt förekommer resor och körkort är en förutsättning.

Du erbjuds

 • Bli en del av en grupp på 14 sociala kollegor med bra dynamik som trivs tillsammans både på och utanför jobbbet
 • En uppskattad arbetsplats med stor kompetens och intressanta projekt

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I uppdraget hos AFRY kommer du att vara en del av ett projektteam som utför de kundprojekt och åtaganden som AFRY får förtroendet att genomföra. Du får en viktig roll i programutveckling samt vid idrifttagningar och igångkörningar av de produktionsanläggningar AFRY själva bygger. I de flesta fall sker programmeringen i PLC-systemen Siemens, ABB och Mitsubishi. Arbetsuppgifterna kan skilja sig i olika projekt men det vanligaste uppgifterna är exempelvis:

 • PLC Programmering
 • Göra funktionsbeskrivningar och manualer av anläggningar
 • Idriftagning ute hos kund vid klar produkt
 • Hålla utbildningar för operatörerna

Vi söker dig som

För att lyckas i denna roll tror vi att du är prestigelös samt att du motiveras av att arbeta i ett team och är en social person. För att lyckas och trivas i rollen tror vi även att du har:

 • En teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet kopplat till automationsområdet
 • B-körkort
 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande om du har relevant erfarenhet inom industriautomation, PLC-programmering eller elkonstruktion.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

AFRY hjälper sina kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. AFRY består av 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Fun facts om AFRY

 • Kontor i över 40 länder
 • Projekt i över 100 länder
 • 75% av omsättningen sker i Norden
 • Årsomsättningen uppgår till cirka 20 BSEK (2021)
Ansök här