2 månader sedan
Annons-ID: 15074659

Automationsingenjör inom PLC till Schneider Electric

Snabbfakta

Stad:
Göteborg, Skara
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Är du intresserad av automation och PLC-programmering? Vill du jobba på ett företag där de gör hållbara livscykellösningar och har en inkluderande företagskultur? Titta inte längre än till denna annons och ansök redan idag då vi använder oss av löpande urval.

Om tjänsten

Academic Work söker nu för vår kunds räkning en Automationsingenjör med PLC-programmeringskunskaper. I rollen kommer du att arbeta med kvalitét och testning inom service, automationstjänster och eldistributionstjänster till fabriker inom spannmålsindustrin. Service och automationstjänster kan minska det manuella arbetet och öka de anställdas produktivitet. Tjänsten innebär mycket fältarbete och besök hos kunder där du ska kunna uppfatta kundens behov genom att ha en god kommunikationsförmåga.

Schneider Electrics syfte är att ge alla möjlighet att få ut så mycket som möjligt av vår energi och våra resurser, genom att bygga en bro till framsteg och hållbarhet för alla. På Schneider kallas detta Life Is On. Schneider är ett multinationellt företag med en inkluderande företagskultur, här är det på riktigt när man säger att alla ska känna sig välkomna på arbetsplatsen.

Schneider finns i hela Sverige, och den här tjänsten är tänkt till PLC/SCADA teamet i Skara med möjlighet till att på sikt få arbeta från Göteborgskontoret. Schneider menar att tillgång till energi och digital teknik är en grundläggande mänsklig rättighet. Vår generation står inför ett genomgripande skifte i energiövergång och en industriell revolution, katalyserad av accelererad digitalisering i en mer elektrisk värld. Elektricitet är den mest effektiva och bästa vektorn för minskat koldioxidavtryck. Se hur Schneider presenterar sig själva genom denna video:

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

För att trivas i rollen som Automationsingenjör tror vi att det är viktigt att du är orädd och engagerad, du drivs av att få utveckla dig och din kompetens genom ett varierat, utmanande och spännande arbete. Vidare tror vi också att du tycker om att arbeta som en del av ett team samt har lätt för att kommunicera med andra samt att du är noggrann och utför dina arbetsuppgifter med god kvalité.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • PLC-programmering
 • Skapa lösningar i CITECT Scada
 • Kravhantering och lösningsframtagande mot kund

Vi söker dig som

 • Har en avslutad högskoleutbildning inom elektroteknik, mekatronik eller automation
 • Är obeindrad i svenska och engelska i tal och skrift
 • Har ett stort tekniskt intresse

Som person är du

 • Kommunikativ
 • Ansvarstagande
 • Problemlösande

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Skara, med möjlighet till att arbeta i Göteborg på sikt

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schneiders önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök här