1 månad sedan
Annons-ID: 15029913

Arriva söker en fordonsingenjör inom tåg A35 som ska leda tekniska projekt!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm , Ulvsunda, Bromma
Omfattning:
Heltid, 8-17
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Industridesigner
Startdatum:
Omgående
Övrigt:
Heltid

Ärlighet och öppenhet är Arrivas ledstjärnor, gör rätt saker – och saker rätt. Grunden för Arrivas utveckling är att alla medarbetare bidrar med nya och kloka idéer. Nu söker Arriva en fordonsingenjör till depån i Bromma som vill arbeta i en bred och varierande roll. I rollen som fordonsingenjör kommer du huvudsakligen ansvara för A35 tågen och hålla i fordonstekniska projekt samt projekt med leverantören SL. Är du nyfiken, lösningsorienterad och gillar att ta ansvar? Vi går igenom urvalet löpande, ansök idag!

Om tjänsten

Med värdeord som “One Arriva” och “Thinking Beyond” fortsätter Arriva att växa och utvecklas på marknaden. Academic Work söker nu en fordonsingenjör till Arrivas teknikavdelning som kommer att arbeta på depån i Ulvsunda, Bromma. Teknikavdelningen verkar framförallt som en stödfunktion till underhållsproduktionen och ansvarar för att förse underhålls enheterna med support inom områdena Fordonsteknik och Produktionsteknik.

Som fordonsingenjör arbetar du inom området fordonsteknik och du gör det genom att analysera, följa upp, driva projekt för att förbättre de tekniska förutsättningarna för fordonens tillförlitlighet, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Du kommer tillhöra en grupp på fyra fordonsingenjörer där alla har ansvar för var sin fordonstyp. I denna roll söker vi dig som ska ansvara för fordonstypen A35 som levererats av CAF till SL. Dina arbetsområden kommer inkludera tekniksupport, inköpssupport, underhålls-projekt, modifieringsprojekt på fordonen, fordonstekniska utredningar och supportera samt följa upp SL-projekt. Som ansvarig fordonsingenjör kommer du att vara med och stötta upp i affärsförhandlingar med SL.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Arriva. Uppdraget kommer att vara på heltid och tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • Utvecklingsmöjligheter internt på Arriva då rollen kan anpassas efter dina spetskompetenser och utvecklas därefter

 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Rollen som fordonsingenjör är bred och varierande, du kommer bland annat att:

 • Med stöd av andra funktioner driva projekt för upphandling och utförande av underhåll av extern leverantör. Bla. teknisk kravställning, förhandlingar, utförande, beredning, garantihantering.

 • Vara behjälplig vid felsökning av fordon, underhållsstöd samt ha ett helhetsansvar för den tekniska supporten för din fordonstyp.

 • Ansvara över modifieringsprojekt för fordon A35, vid ett mindre projekt sköts hela projektet av fordonsingenjören, vid större omfattning tas resurser in eller så läggs större ansvar på leverantören. Du som fordonsingenjör agerar dock alltid projektledare och är ansvarig, kravställande och sammanhållande för att driva projektet i mål.

 • Följa upp och driva Arrivas tekniska intressen i pågående leverans av och garantihantering mm. gällande de nya A35 fordonen. Projektet som helhet drivs av SL.

 • Utföra fordonstekniska utredningar som innebär att genomföra utredning efter upptäckt av tekniska fel som har påverkat fordonets tekniska och/eller säkerhetsmässiga funktion eller som har kunnat eller kan leda till olycka, tillbud eller stora ekonomiska förluster

Vi söker dig som

 • Har en bred teknisk erfarenhet, antingen från högskola och/eller genom arbetslivserfarenhet vi ser gärna att du tidigare arbetat teknisk med tåg eller motsvarande.

 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då majoriteten av den dagliga kommunikationen, samt instruktioner sker på dessa språk.

 • Vidare är vi öppna för juniora sökanden men gärna då med arbetslivserfarenhet inom området.

Det är starkt meriterande om du har flera års erfarenhet inom branschen och liknande roller.

Som person är du nyfiken och har ett stort intresse för teknik. Du trivs i en verkstadsmiljö och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter för ett fordons tillförlitlighet men även för arbetsprocesser. Vidare ser vi att du är strukturerad, analytisk och drivande under projektens gång. Då du kommer att arbeta mot ett flertal kompetensområden och är sammanhållande för att rätt åtgärd genomförs, kräver tjänsten att du tar initiativ, är flexibel och ett gott samarbete med övriga kollegor.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare

 • Placering: Ulvsunda, Bromma

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Arrivas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Arriva är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter. Sedan 2010 ingår Arriva i Deutsche Bahn (DB) och utgör koncernens varumärke för all persontrafik utanför Tyskland. Totalt har DB-koncernen cirka 300 000 medarbetare i 130 länder över hela världen. De är utmanaren, som tänker vinna nya marknadsandelar genom att se möjligheter till nya innovativa lösningar, som gör det attraktiva för ännu fler att resa kollektivt. De sätter sina kunder i centrum genom stil, säkerhet och service och hoppas att du vill vara med på deras resa!

Ansök här