10 månader sedan
Annons-ID: 15018692

Är du Sollentunahems nästa uthyrare?

Sollentunahem är fastighetsbolaget som verkar för att inom Sollentuna kommun bidra till ett bättre samhälle genom att skapa, hyra ut och långsiktigt förvalta attraktiva boendemiljöer för alla. Nu söker de dig som vill arbeta med vad som för många människor är det allra käraste: deras hem och möjligheten att hitta ett nytt!

Om tjänsten

Academic Work söker en uthyrare för en visstidsanställning på 1 år till Sollentunahem.

Sollentunahem är ett fastighetsbolag som bygger och förvaltar attraktiva boenden för alla. De utvecklar och förvaltar cirka 6 000 hyreslägenheter och cirka 400 kommersiella lokaler inom Sollentuna kommun och arbetar efter visionen ”vi gör var dag bättre”. De har ett stort fokus på sina hyresgäster och står nu inför en period av extra hög belastning vad det gäller uthyrningen. För att varken hyresgäster eller medarbetare ska känna av detta söker de dig som under ett år vill stötta upp på uthyrningen!

Du kommer tillhöra ett uthyrnings-team som är en del av kundcenteravdelningen och rapporterar till Maria Lindblom, Kundcenterchef. Totalt kommer ni vara 5st i uthyrnings-teamet och du kommer kunna lära dig av kompetenta kollegor som du under första tiden går bredvid för att få goda förutsättningar redan från start. Teamet karakteriseras av mycket skratt och kunskapsdelning, samt att man stöttar och bryr sig om varandra.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sollentunahem.

Arbetsuppgifter

Som uthyrare kommer du via telefon, mail och personliga möten att möta nuvarande eller blivande hyresgäster för att handlägga ärenden vad gäller uthyrningen av bostäder. Du kommer att arbeta utifrån en fastställd uthyrningspolicy och hyreslagen. Du kommer till exempel:

 • Hyra ut lägenheter
 • Granska nya hyresgäster för bostadskontrakt genom kreditupplysningar, lönebesked osv. och bedömer genom detta betalningsförmågan
 • Godkänna eller avslå ansökningar
 • Ansvara för kontaktskrivning
 • Hantera överlåtelser, separationer, samboavtal, andrahandsuthyrningar osv.

Tjänsten passar dig som har lite skinn på näsan och trivs i en roll med fastställda tillvägagångssätt och riktlinjer. Att förmedla ett avslag kan i vissa fall vara utmanande vilket erfordrar att du är en person som kan ta beslut utifrån objektiva grunder och står fast vid ditt beslut trots yttre omständigheter. Viktigt är även att du kan hantera sådana situationer på ett passande sätt.

Vi söker dig som

 • Har 2-4 års dokumenterad arbetslivserfarenhet
 • Har grundläggande ekonomikunskap
 • Behärskar Office-paketet på en god nivå
 • Talar och skriver både svenska och engelska på en mycket god nivå då kommunikation med kunder och intern organisation sker på dessa språk

Det är meriterande om du…

 • Har kunskaper i hyresjuridik

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi det som avgörande att du är serviceinriktad då du kommer vara ansiktet utåt för Sollentunahem och förväntas agera tillmötesgående. Vidare behöver du i denna roll vara strukturerad då du handlägger olika ärenden samtidigt och har olika policys och regler att förhålla dig till. Slutligen är det viktigt att du besitter en hög grad av personlig mognad då du kommer att hantera situationer där du behöver kunna förstå din roll i ett sammanhang som stundtals kan betraktas som utmanande.

Övrig information

 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Visstidsanställning på 1år. Heltid med sommar -och vintertider.

 • Lön: Enligt överenskommelse

 • Placering: Sollentuna

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sollentunahems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Sollentunahem är ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar cirka 6 000 hyreslägenheter och cirka 400 kommersiella lokaler inom Sollentuna kommun. Deras bostadsbestånd finns inom hela kommunen och består av en mix från 1950-talet till 2010-tal. Sollentunahem befinner sig i en spännande utvecklingsfas med nyproduktion av cirka 1 500 hyreslägenheter, förnyelse och underhåll av äldre bebyggelse samt försäljning av fastigheter.