1 månad sedan
Annons-ID: 15030171

Analytiker inom Regulatory Reporting till Nordea

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Konsultuppdrag
Jobbkategori:
Business Analyst
Startdatum:
Senast 2a september

Vill du få värdefull erfarenhet från en av storbankerna i en utmanande roll som erbjuder dig fördjupad kunskap inom finansiell rapportering? Då är den här chansen på Nordea som Business Analyst helt rätt för dig - ansök redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för Nordeas räkning sex personer till deras avdelning Group Finance & Treasury. Avdelningen ansvarar för kapital- och riskrapportering både internt till de olika affärsområdena samt externt till bland annat Finansinspektionen. Som kapital- och riskanalytiker kommer du främst att jobba med rapporteringsarbete inom likviditet och kapital men även med effektiviseringsarbete och bidra till att teamen strävar mot operational excellence. Rollen innebär även arbete med analyser i den återkommande månadsrapporteringen samt arbete med enklare portföljanalyser inom produktionen.

Du erbjuds

 • Meriterande erfarenhet från en av Sveriges största banker

 • Fördjupad kunskap inom finansiell rapportering

 • Ett arbetsklimat med erfarna och kompetenta kollegor

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om Vårt konsulterbjudande

Vi söker dig som

 • Är utbildad ingenjör, ekonom eller liknande med stark analytisk förmåga

 • Har mycket goda kunskaper i Excel eftersom du kommer hantera stora mängder data

 • Har minst ett års relevant arbetslivserfarenhet

 • Har mycket goda kunskaper i det engelska språket, både muntligt och skriftligt då all kommunikation i tjänsten i stort sett är på engelska

Det är meriterande om du har ett intresse inom kapitaltäckning och är insatt i kapitaltäckningsreglerna. Ytterligare meriterande är erfarenhet av VBA och att du tidigare kommit i kontakt med databaser. Det är dessutom högst meriterande om du besitter tekniska kunskaper inom Basel III/CRD IV, SQL eller SAS.

Som person är du analytiskt och logiskt lagd och drivs av problemlösning, samtidigt som du kan skapa dig en helhetsbild och dra egna slutsatser. Eftersom tjänsten innebär hög arbetsbelastning med korta deadlines söker vi dig som är van att arbeta effektivt i högt tempo och med höga krav på noggrannhet. Vi ser även att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har god samarbetsförmåga.

Övrig information

 • Start: Senast 2a september

 • Omfattning: Heltid, 6 månader med möjlig chans till förlängning, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet

 • Placering: Centrala Stockholm

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder. Dessutom den ledande leverantören av liv- och pensionsförsäkringar i Norden. Nordea är en av mycket få europeiska banker med kreditbetyget AA- och bland de tio största fullservicebankerna i Europa mätt i börsvärde.

Till sina högsta prioriteringar hör att rekrytera, utveckla och behålla motiverade medarbetare. Nordea erbjuder många karriärmöjligheter, och ser rörlighet som en central faktor när det gäller att utvecklas och göra karriär. Nordea har ledarskapsutbildningar för alla från blivande chefer till chefer på högsta nivå. De har även ett särskilt fokus på utvecklingen av nyutexaminerade akademiker.

Nordea har cirka 32 300 medarbetare 2014 välkomnade de runt 2 400 nya kollegor Alla nyanställda deltar i ett introduktionsprogram Läs mer på Nordea.

Ansök här