1 månad sedan
Annons-ID: 15086763

Aktuarie till talangprogrammet Skandia Accelerate!

Snabbfakta

Stad:
Stockholm
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
1 september

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2023 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Bli en del av Aktuariefunktionen tillsammans med engagerade kollegor som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning. För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Om tjänsten

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och några utvalda framtida kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, en snabb förståelse för hela Skandias verksamhet och, tillsammans med en spännande operativ roll, de bästa möjliga förutsättningarna för en bra start i arbetslivet. Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och kommer därför stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka Skandias framtid.

Om du letar efter ett jobb som både innehåller tydliga egna ansvar i en spännande och utmanande roll, samt möjligheten att för det företag du verkar i få en helhetsbild över organisation, affär och strategi är detta möjligheten du letat efter. Det är fjärde gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och programmet kommer innehålla deltagare från bland annat Finance, Compliance och Modelleringsavdelning.

Arbetsuppgifter

Som junior aktuarie i Aktuariefunktionen på Skandia kommer du få den optimala starten på din karriär som aktuarie. Aktuariefunktionen är en av Skandias centrala funktioner och har kontaktytor i hela organisationen, vilket innebär en stor variation av arbetsuppgifter och frågeställningar. Frågeställningar kan exempelvis beröra områden som produktutveckling, överskottshantering, prissättning och reservsättning. I rollen kommer du jobba nära andra mer erfarna aktuarier i Aktuariefunktionen och få en bred förståelse för de aktuariella frågeställningarna. På sikt finns alla möjligheter att växa i rollen inom Aktuariefunktionen eller på annat håll inom Skandia.

Det dagliga arbetet kommer bl.a. bestå utav:

 • Bearbetning och analys av data för att kunna dra statistiska slutsatser
 • Simuleringar av både förväntade och stressade utfall på balansräkningen
 • Tillhörande regelverksbedömningar och rapportskrivning
 • Stötta seniora kollegor med diverse arbetsuppgifter så som hantering av data samt gräva data i olika databaser

Kombinerat med dina arbetsuppgifter kommer du även delta i Skandias talangprogram under sex månader där du ges en unik inblick i Skandia som koncern. Programmet kommer innebära att du till 50% arbetar med arbetsuppgifter med ordinarie team och 50% kommer utgöras av gemensamt arbete med de övriga deltagarna i Skandia Accelerate. Programmet kommer innebära genomgång av och besök på olika delar av Skandia samt case-arbete. Här ges du en unik möjlighet att få inblick i en av Sveriges ledande aktörer!

Vi söker dig som

 • Har en Civilingenjörsexamen eller liknande utbildningsbakgrund med fokus på matematik och statistik med goda resultat
 • Nyligen tagit din examen eller har jobbat upp till ett par år som aktuarie
 • Mycket goda kunskaper i det svenska språket såväl som i tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

 • Tidigare kunskaper i SQL, VBA eller liknande verktyg
 • Examen från Aktuarieprogrammet

För att lyckas i rolen tror vi att du är en nyfiken person med stark vilja att lära dig nya saker. Du har ett genuint intresse för matematiska modeller och hur de kan användas till verkliga frågeställningar. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett sådant sätt att du håller tidsramar. Som person är du initiativtagande och ambitiös. Du är en god lyssnare och kommunikatör och ser fördelar i att vara en lagspelare för att nå framdrift. Vi kommer titta närmare på följande beteenden:

 • Samarbetsinriktad
 • Problemlösande
 • Självgående
 • Resultatinriktad

Övrig information

 • Bifoga CV, personligt brev och betygsutdrag till din ansökan.
 • Start: 1 september
 • Omfattning: 100%
 • Placering: Skandias huvudkontor på Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli anställd direkt hos Skandia och Skandias önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Skandia är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Ansök här