3 veckor sedan
Annons-ID: 15087033

Affärsutvecklare till Eurowind Energy

Snabbfakta

Stad:
Göteborg, Lyckholms fabriker
Omfattning:
Heltid
Typ av uppdrag:
Rekrytering
Startdatum:
Enligt överenskommelse
Övrigt:
Heltid, tillsvidare

Vill du arbeta på ett företag som spelar en avgörande roll i framtidens energisamhälle? Vill du vara en del av omställningen till 100% förnybar energiproduktion? Eurowind Energy expanderar nu på den svenska marknaden och söker nu en erfaren Affärsutvecklare. Här erbjuds du en dynamisk roll på ett företag som gör skillnad på riktigt. Låter det som något för dig? Läs gärna vidare nedan och skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Eurowind Energy är ett danskt företag som genom åren har utvecklats till en ledande utvecklare och operatör av anläggningar för förnybar energi. Företaget har idag 300 anställda och finns för närvarande representerat i 16 olika länder i Europa och USA och fler marknader är på väg. De har varit verksamma i Sverige sedan 2016 och har i skrivande stund driftsatt sin första svenska vindpark och är i startgroparna för att påbörja anläggningen av ytterlige en vindpark.

Eurowind Energy arbetar ständigt med att hitta nya lämpliga områdena för etablering av landbaserad vindkraft. I den processen undersöks förutsättningarna genom att analysera flera olika aspekter så som vindförhållanden, avstånd och kapacitet i närliggande elnät, avstånd till närboende, rådande kommunala planer samt andra relevanta intressen i området.

På kontoret i Göteborg blir en del av team på ca 10 personer som präglas av en vänskaplig atmosfär med stort framåtlut och högt engagemang.

Du erbjuds

 • Goda utvecklingsmöjligheter på ett växande företag
 • En platt organisation med en härlig gemenskap
 • En arbetsplats belägen centralt samt möjlughet att arbeta hemifrån

Arbetsuppgifter

Eurowind arbetar intensivt med att utvärdera områden för vind- och solkraftsetableringar samt ingå markavtal för att möjliggöra en växande projektportfölj. I rollen som Affärsutvecklare innebär det framförallt att skapa relation med markägare samt att ansvara för avtalsförhandling. Det innebär också att identifiera och etablera kontakt med ägare av sol- och vindkraftsparker med syftet att upphandla anläggningar och/eller ingå strategiskt samarbete (t.ex. generationsväxling eller förvaltning). Du anvarar för avtalsförhandlingar och slutmålet är att ingå olika typer av avtal, särskilt arrendeavtal vilka ger Eurowind rättigheten att utveckla projekt på fastigheten. Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektutvecklande kollegor i Sverige men även med Eurowinds interna experter runt om i Europa samt externa experter så som jurister och konsulter inom olika specialområden.

Tjänsten innebär en del resande inom Sverige då vi anser att fysiska möten med möjliga samarbetspartners är viktigt för att skapa goda relationer.

Vi söker dig som

 • Har en relevant högskoleutbildning exempelvis inom geo- eller miljövetenskap, företagsekonomi, lantmäteri, samhällsvetenskap eller ingenjörsexamen
 • Har minst tre års erfarenhet av att etablera affärsmässiga relationer med olika typer av intressenter
 • Har erfarenhet och god kunskap av förhandling
 • Har stort intresse av förnybar energi
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska
 • Har b-körkort

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet från energibranschen

Som person är du självständig med god kommunikationsförmåga och hög social kompetens. Du drivs av att skapa goda relationer och har en fömåga att lösa problem. Vidare har du ett affärsmässigt förhållningssätt samtidigt som du har en analytisk förmåga.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Göteborg, Nellickevägen

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs vidare om Eurowind Energy här

Ansök här